Prăjitura "12 linguri", simplă și rapidă
Această prăjitură "12 linguri" de origine italiană este de fapt un simplu pandișpan aromat cu lămâie, foarte pufos, gustos și extrem de simplu de preparat. Denumirea este foarte sugestivă, nu aveți nevoie de cântar sau pahar gradat pentru a măsura ingredientele, deci și un începător la bucătărie o poate prepara cu succes.
Varianta originală este cu lămâie, dar după părerea mea prăjitura "12 linguri" poate fi adaptată la orice aromă - coajă și suc de portocale, cacao (înlocuiți o parte de făină cu pudră de cacao), se pot adăuga fructe, nuci, bucățele de ciocolată, etc.
Pentru cei mai avansați și grăbiți am măsurat ingredientele și în mod clasic - grame sau mililitri. În plus, observați că tava mea de aici are 24cm în diametru, dacă aveți tava puțin mai mare veți obține prăjitura ceva mai subțire, sau creșteți cu 1/3 proporțional ingredientele (apropo, în aplicația Lalena aveți această opțiune automată, nu trebuie s-o faceți manual).
Ingrediente
●
Zahăr
12 linguri
sau 160g
●
Ulei
12 linguri
sau 70ml
●
Lapte
12 linguri
sau 70ml
●
Făină albă
12 linguri
sau 160g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Zahăr pudră
2 linguri
opțional, pentru ornat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând recomand să spălați bine lămâia, răzuiți coaja de la jumătate din ea și stoarceți zeama.
Pas 2
Puneți într-un bol 3 ouă și măsurați 12 linguri de zahăr (sau 160g).
Pas 3
Amestecați bine compoziția cu un mixer sau tel, până se face spumă albă.
Pas 4
Adăugați treptat 12 linguri de ulei (sau 70ml), continuați să mixați.
Pas 5
Puneți 12 linguri de lapte (sau 70ml), un vârf de linguriță de sare, zeama și coaja de la jumătatea de lămâie, amestecați bine.
Pas 6
Adăugați 12 linguri de făină (sau 160g) și 1 linguriță praf de copt.
Pas 7
Amestecați cu un tel sau mixer până obțineți un aluat uniform, fără cocoloașe, puțin lichid.
Pas 8
Îl turnați într-o formă de 24cm în diametru, așternută cu hârtie de copt.
Pas 9
Coaceți prăjitura "12 linguri" în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute, până se rumenește uniform.
Apoi lăsați să se răcească puțin și o puteți servi. Opțional o puteți orna cu zahăr pudră deasupra.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 portii
(tavă de 24 cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: