Fursecuri "Mustățile Bunicului"

Fursecuri "Mustățile Bunicului"

Au avut un succes enorm "mustățile bunicului" la noi în familie, cu un gust foarte echilibrat, textură fragedă, frumoase, iar copiii au fost încântați și de numele lor. Ca origine, aceste fursecuri de casă sunt din Croația, cu o mare popularitate și vă garantez că pe bună dreptate.

Dulceață sau gem puteți folosi oricare vă place, eu acum am pus de coacăze pentru un contrast mai bun. Modul cum arată în secțiune este de mare efect pe orice masă festivă, și nu numai. La noi părerile s-au împărțit, dacă să numim "mustățile bunicului" fursecuri sau prăjituri de casă, pentru că ar fi ceva intermediar. Dar oricum le spuneți sunt delicioase și foarte arătoase.

Ingrediente

Ouă
2 buc
   
Zahăr
90 g
   
Unt
100 g
să fie moale, la temperatura camerei
Lapte bătut/iaurt/chefir
60 g
   
Făină albă
300 g
   
Esență de vanilie
1 lingurita
   
Sare
0.25 lingurite
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Cacao
1 lingura
   
Dulceață
6 linguri
sau gemul preferat
Zahăr pudră
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

În 2 boluri mari separați albușurile de gălbenușuri.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 1
Pas 2

În primul bol cu gălbenușuri vom prepara aluatul, deci adăugați aici 60 g de zahăr, 1 linguriță esență de vanilie, un sfert de linguriță de sare și amestecați bine cu un tel.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 2
Pas 3

Puneți 100 g de unt moale, 60 g de iaurt, iarăși amestecați.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 3
Pas 4

La final adăugați 270 g de făină și 1 linguriță praf de copt.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 4
Pas 5

Amestecați mai întâi aluatul cu o lingură sau spatulă, până se încorporează toate ingredientele.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 5
Pas 6

Apoi cu mâinile, eventual pe masă, până devine un aluat moale și deloc lipicios.

Nu insistați cu frământatul prea mult, vă opriți imediat ce aluatul este uniform. Îl puneți într-o pungă la frigider pentru 30 de minute.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 6
Pas 7

În acest timp bateți cu mixerul cele 2 albușuri din alt bol.

Când se fac spumă albă pufoasă, adăugați treptat 30 g de zahăr și continuați să mixați până acestea se dizolvă.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 7
Pas 8

Trebuie să obțineți la final o bezea fermă și uniformă.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 8
Pas 9

Adăugați peste ea 30 g de făină și 1 lingură de cacao.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 9
Pas 10

Amestecați atent cu o lingură sau spatulă până acestea se încorporează complet și bezeaua nu are cocoloașe.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 10
Pas 11

Acum ne apucăm efectiv să modelăm fursecurile.

Luați aluatul din frigider și îl împărțiți în 2 bucăți aproximativ egale.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 11
Pas 12

Fiecare din ele o treceți prin făină și ușor o modelați cu degetele în formă de dreptunghi mic.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 12
Pas 13

Apoi atent, cu făcălețul, continuați să-l întindeți într-un dreptunghi mare de 30x20cm.

În proces, modelați cu palmele marginile, să obțineți un dreptunghi frumos, fără franjuri.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 13
Pas 14

Puneți peste aluat 3 linguri de gem sau dulceață și o întindeți uniform pe toată suprafața.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 14
Pas 15

Rulați atent marginile lungi din ambele părți ale dreptunghiului, dar lăsați în mijloc un spațiu de 2-3 cm lățime.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 15
Pas 16

Mutăți atent acesta într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 16
Pas 17

Din cealaltă bucată de aluat iarăși întindeți un dreptunghi, ungeți cu gem, rulați și mutați în tavă lângă primul.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 17
Pas 18

În spațiul gol între rulourile formate, puneți atent cu o linguriță bezeaua cu cacao pregătită anterior.

Aveți grijă să nu murdăriți prea mult marginile.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 18
Pas 19

Coaceți acestea în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute, sau până se rumenesc ușor.

După cuptor le lăsați în tavă să se răcească complet.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 19
Pas 20

Acum ornați cu zahăr pudră, folosind o sită mică și doar marginile rulate - mijlocul de cacao încercați să nu-l pudrați.

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 20
Pas 21

Apoi tăiați cu cuțitul fursecuri de aproximativ 2 cm lățime, astfel obținem secțiunea perfectă care seamănă frumos cu niște mustăți ale bunicului.

Savurați și încercați să vă opriți la timp, pentru că sunt prea bune...

Eu aș recomanda să preparați porție dublă dacă aveți familie pofticioasă!

Poftă Bună!

Fursecuri "Mustățile Bunicului" - Pas 21

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!