Ingrediente
●
Făină albă
350 g
puteți combina și cu puțină făină integrală
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Esență de vanilie
1 lingura
●
Scorțișoară măcinată
1 lingura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mare amestecați următoarele ingrediente uscate - 350g făină, 140g amidon, 2 lingurițe praf de copt, 0.5 linguriță sare și 6 linguri de zahăr.
Pas 2
Apoi adăugați aici 200ml de apă, 140ml de ulei și 1 lingură esență de vanilie.
Pas 3
Amestecați totul cu o lingură până se leagă ingredientele și începe să se formeze aluatul.
Pas 4
Apoi începeți să frământați cu mâinile și treceți aluatul pe masă, continuați până devine uniform, moale și deloc lipicios. Îl tăiați în 2 bucăți și formați din fiecare câte o bilă. Lăsați aceste bile să se odihnească acoperite cu un prosop timp de 15 minute.
Pas 5
În acest timp măcinați într-un blender 200g de nuci și le amestecați cu 6 linguri de zahăr. Eu am făcut jumătate de nuci doar cu zahăr, iar în cealaltă jumătate am adăugat 1 lingură de scorțișoară.
Ambele variante sunt bune, totul depinde și de gustul vostru.
Pas 6
Fiecare bilă de aluat se întinde cu făcălețul într-o foaie dreptunghiulară, cât mai subțire. Vă ajutați cu puțină făină pe masă în acest proces.
Pas 7
Presărați uniform pe fiecare foaie jumătate din cantitatea de nucă și zahăr.
Pas 8
Rulați strâns, chiar puțin presați în timp ce formați ruloul, să se lipească nuca de aluat.
Pas 9
Tăiați felii de aproximativ 1 cm grosime.
Pas 10
Aranjați rulourile în tavă cu secțiunea în sus, lăsați puțină distanță între ele.
Pas 11
Apoi fiecare îl apăsați și aplatizați puțin cu degetele.
Pas 12
Coaceți biscuiții astfel formați în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30 de minute, sau până se rumenesc ușor.
Lăsați-i puțin să se răcească înainte de servire.
Poftă Bună!
Cantitate:
40 buc
(2 tăvi de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)