Prăjitură simplă cu mălai și dovleac
Anul trecut am avut inspirație să plantez în grădina noastră vreo 5 semințe de dovleac plăcintar și am fost recompensați în toamnă cu o recoltă mai mult decât generoasă. Tot sezonul am făcut și continui să fac plăcinta mea rapidă cu dovleac, plus multe alte bunătăți, în plus a trebuit să mai găsesc alte rețete interesante și colorate. Fiindcă prăjiturile cu mălai (Alivăncele) ne plac mult, am zis să încerc și un fel combinat cu dovleac.
A ieșit foarte bună și interesantă această prăjitură cu mălai și dovleac - aromată, colorată și moale când este caldă sau reîncălzită. După răcire puțin se întărește, dar nu e critic, o puteți în continuare savura așa sau reîncălzi câteva minute în cuptorul cu microunde sau cel simplu.
Merișoarele au fost un plus plăcut, le puteți omite sau înlocui cu stafide, orice fructe uscate, dar chiar și cu niște vișine sau fructe din dulceață s-ar potrivi bine aici.
Ingrediente
●
Esență de vanilie
1 lingurita
sau alte arome - scorțișoară, coajă rasă de lămâie/portocale, etc
●
Piure de dovleac
240 g
găsiți rețeta de piure în pași, mai jos
●
Merișoare uscate
3 linguri
ori alte fructe uscate, sau fructe din dulceață, opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați toate ingredientele uscate - făina, mălaiul, zahărul, praful de copt și sarea.
Pas 2
Adăugați peste ele 2 ouă, iaurtul, untul topit, piureul de dovleac și esența de vanilie. Amestecați bine cu un tel sau mixer până nu mai sunt cocoloașe în compoziție.
Piureul de dovleac îl puteți prepara și păstra după metoda de aici - Rețeta de Piure de dovleac.
Pas 3
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de 28-30 cm în diametru, dar puteți folosi și o tavă pătrată, forma nu contează.
Mutati aluatul în tavă și îl nivelați cu lingura.
Pas 4
Opțional puteți pune deasupra merișoare, stafide, prune uscate, etc. Dar și fructele din dulceață s-ar potrivi bine aici.
Pas 5
Puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lăsați acolo pentru 45 de minute, sau mai mult - până se rumenește uniform.
După cuptor lăsați puțin să se răcorească și feliați.
Pas 6
Are textură moale și fragedă cât este caldă, la răcire se face puțin mai fermă, dar la fel de bună. Este alegerea voastră dacă o vreți reîncălzită sau rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(1 tavă rotundă de 28 cm)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: