Ingrediente
●
Paste (melcișori)
500 g
exemplar mac and cheese se fac cu melcișori, dar puteți alege oricare altele preferați
●
Cașcaval cheddar
250 g
eu am ales un cheddar mai colorat
●
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
200 ml
●
Sare
1.5 linguri
după gust
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți la fiert o oală mare de 5 litri cu apă și 1 lingură de sare, aici vom fierbe pastele.
Pas 2
Până fierbe apa pentru paste, vom pregăti Sosul Bechamel.
Într-o tigaie mai adâncă și mare puneți la topit 50g de unt.
Pas 3
Peste untul topit adăugați 2 linguri de făină.
Pas 4
Amestecați bine și căliți făina împreună cu untul timp de 2 minute.
Pas 5
Apoi adăugați treptat laptele și amestecați continuu să desfaceți cocoloașele formate.
Pas 6
După lapte turnați smântâna lichidă, amestecați și așteptați până începe să fiarbă sosul.
Pas 7
Adăugați sare și puțin piper după gust.
Pas 8
Cașcavalul cheddar îl dați prin răzătoare puțin mai din timp și puneți 1/3 din el în sos.
Pas 9
Amestecați bine și lăsați pe foc până cașcavalul se topește de tot și se înglobează în sos.
Acum închideți focul sub tigaie și lăsați puțin sosul la o parte.
Pas 10
Pentru Mac And Cheese se folosesc de cele mai multe ori pastele melcișori, dar le găsiți în magazine doar din grâu simplu, din grâu dur numai online în România, ori în magazinele cu specific italian.
Bineînțeles puteți folosi și oricare alte paste aici, forma nu influențează gustul :)
Pas 11
Deci când fierbe apa pentru paste, le puneți în oală, amestecați periodic și le fierbeți conform timpului de pe cutie.
Pas 12
Scurgeți pastele fierte de apă fierbinte și le adăugați peste sosul din tigaie, amestecați bine.
Pas 13
Într-o formă de cuptor puneți jumătate din pastele cu sos.
Pas 14
Presărați peste ele jumătate din cheddarul ras.
Pas 15
Adăugați restul de paste, nivelați.
Pas 16
Presărați restul de cașcaval și puneți tava pentru 10-15 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, doar cât să se topească cașcavalul.
Pas 17
Serviți imediat, cât sunt calde și cașcavalul este moale, eventual pe lângă o salată de legume.
Poftă Bună!
Cantitate:
8 portii
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)