Prima recomandare culinară primită înainte să mergem în Florența a fost sandwich-ul cu vestita friptură italiană Porchetta. Imediat ajunși am rezolvat repede această sarcină și pot să vă spun că da, merită gustată și preparată în casă chiar. Anume rece și tăiată felii subțiri are un farmec aparte, mie mi-a plăcut cel mai mult servită în formă de sandwich cu focaccia, unsă cu sos pesto și asezonată cu verdețuri și legume - este varianta perfectă și anume așa v-o recomand.
Porchetta de casă mi-a ieșit și mai bună parcă, toată familia a spus că bate sandwich-ul din Florența, cu mai multă atenție la detalii și calitatea ingredientelor, nici nu avea cum să fie altfel.
Semințele de fenicul sunt cartea de vizită a acestei fripturi, aroma fină și foarte specifică este nelipsită în porchetta. Le găsiți la orice magazin online de condimente, poate și în unele supermarketuri mai mari. Dar partea cea mai grea pentru mine a fost să găsesc bucata de carne potrivită și suficient de mare, neapărat piept de porc moderat de gras cu șoric. L-am găsit din păcate doar în Carrefour Băneasa din București, bucată mare și întreagă, dar cu costiță, pe care am scos-o și am preparat o ciorbă din ea.
După cum vă spuneam ideală este servită feliată rece în diverse combinații de sandwich, dar și caldă ca o friptură clasică, moale în interior și crocantă pe exterior. Ce mai rămâne în plus puteți congela și folosi la diverse mâncăruri - sos cu fasole, cartofi, etc.