Gnocchi cu sos de roșii în stil italian

Gnocchi cu sos de roșii în stil italian

Fiindcă deja ne plac gnocchi foarte mult și am învățat să-i facem corect după rețeta de aici, vă propun să-i încercați neapărat și cu un Sos Marinara exemplar. Fetele mele anume așa le preferă cel mai des, eventual și cu puțin parmezan ras deasupra.

Dacă aveți sosul de roșii Marinara la îndemână (eu conservez câte 30-40 de borcane pe sezon) și eventual niște rezerve de gnocchi la congelator, întotdeauna puteți improviza o masă rapidă fără mari eforturi. Dar și fără rezerve procesul nu este complicat, luați etapele pe rând și vă bucurați de o masă delicioasă în stil italian chiar la voi acasă.

Ingrediente

Sos de roșii pentru paste și pizza
800 ml
vedeți link-ul spre rețetă în pasul 1
Gnocchi de casă
600 g
link-ul spre rețetă îl găsiți în pasul 2
Parmezan ras
4 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

În primul rând vă recomand să puneți la fiert sosul de roșii Marinara - ca să fie gustos trebuie să-l fierbeți în voie și doar să-l mențineți cald până sunt gata modelați gnocchi.

Gnocchi cu sos de roșii în stil italian - Pas 1
Pas 2

Modelați și formați gnocchi conform rețetei de pe site - Gnocchi de casă.

Vă spuneam că se pot congela foarte bine, în acest caz nu trebuie decongelați din timp.

Gnocchi cu sos de roșii în stil italian - Pas 2
Pas 3

Puneți la fiert o oală mare cu apă și sare.

Când începe să fiarbă adăugați gnocchi și-i lăsați până încep să se ridice deasupra.

Gnocchi cu sos de roșii în stil italian - Pas 3
Pas 4

Cu o spumieră scoateți gnocchi fierți din oală cu apă și-i mutați în cratița cu sosul de roșii fierbinte.

Gnocchi cu sos de roșii în stil italian - Pas 4
Pas 5

Amestecați atent, chiar mai bine dacă mai mult scuturați oala, fiindcă gnocchi sunt foarte fragezi cât sunt fierbinți și să nu-i faceți piure.

Gnocchi cu sos de roșii în stil italian - Pas 5
Pas 6

Serviți imediat cu puțin parmezan ras deasupra, dacă vă place.

Poftă Bună!

Gnocchi cu sos de roșii în stil italian - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!