Ingrediente
●
Ulei
100 ml
orice ulei fără miros, sau unt topit dacă nu țineți neapărat să fie de post
●
Zahăr
150 g
se poate și mai puțin, după preferințe
●
Fulgi de ovăz fini
60 g
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Opțional puteți rumeni puțin fulgii de ovăz într-o tigaie uscată.
Nu este obligatoriu, dar prăjirea le va accentua aroma.
Pas 3
Puneți într-un bol piureul de dovleac, uleiul, zahărul și sarea, amestecați bine.
Pas 4
Adăugați făina, fulgii de ovăz și praful de copt.
Amestecați bine cu o lingură.
Pas 5
Apoi cu mâinile, până obțineți un aluat nelipicios și foarte plăcut de lucrat, ca o plastilină moale.
Pas 6
Rupeți din el bucăți, formați bile cât o nucă și le aplatizați cu palmele.
Aranjați biscuiții astfel modelați în tava de cuptor.
Pas 7
Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute, sau până se rumenesc ușor.
Lăsați-i să se răcească complet înainte de servire, atunci vor avea textura și gustul cel mai corect.
Poftă Bună!
Cantitate:
20 buc
(1 tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: