Ingrediente
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Coajă de lămâie rasă
1 lingurita
sau coaja rasă de la 1 lămâie
●
Unt
50 g
să fie moale, la temperatura camerei
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți într-un bol 3 ouă, 75g de zahăr, 1 linguriță esență de vanilie și coajă rasă de la o lămâie.
Pas 2
Amestecați bine cu mixerul până compoziția devine ca o spumă albă și crește puțin în volum.
Pas 3
Adăugați 50g de unt moale, iarăși mixați.
Pas 4
Puneți 150g de făină și 1 linguriță praf de copt, amestecați bine până aluatul nu mai are cocoloașe.
Pas 5
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de aproximativ 26cm în diametru, turnați aluatul în ea și nivelați uniform cu o lingură.
Pas 6
Perele spălate le curățați de coajă și cotor, apoi tăiați felii lungi și le aranjați peste aluatul din tavă.
Neapărat le apăsați puțin și adânciți când le puneți.
Pas 7
Cam așa am reușit eu să le aranjez frumos, puteți să puneți fructe mai multe sau mai puține, după plac.
Pas 8
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute, sau până se rumenește uniform.
Lăsați minim 1 oră să se răcească în tavă înainte de servire.
Pas 9
Presărați deasupra zahăr pudră, fiindcă perele nu sunt foarte dulci acesta aduce un plus de gust.
Serviți și savurați, a 2-a zi a fost chiar și mai fragedă, deci puteți să nu vă grăbiți s-o terminați, dacă puteți :)
Poftă Bună!
Cantitate:
8 portii
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: