Ingrediente
●
Carne tocată de pui
1 kg
am dat prin mașina de tocat pulpe dezosate de pui
●
Pătrunjel tocat
3 linguri
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingura
plus puțin chimion și piper negru măcinat, dacă vă place
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți carnea de pui tocată, eu am trecut prin mașina de tocat pulpe de pui dezosate și fără piele.
Pas 2
Treceți prin blender ceapa și ardeiul, le puneți într-o sită și presați cu lingura să se scurgă cât mai bine surplusul de zeamă.
Pas 3
Puneți peste carnea de pui ceapa și ardeiul, apoi adăugați pătrunjelul tocat mărunt și usturoiul pisat.
Pas 4
Adăugați 1 lingură de sare, 1 lingură de boia dulce sau iute, puțin piper negru măcinat și un vârf de linguriță de chimion(dacă aveți și vă place).
Pas 5
Amestecați foarte bine compoziția cu mâinile, timp de 5 minute.
O puneți la frigider pentru 1 oră, să se pătrundă bine toate aromele.
Pas 6
După acest timp împărțiți carnea tocată în 10-12 bile mari.
Pas 7
Înmuiați mâinile în apă și modelați din fiecare câte o chiftea în formă alungită.
Pas 8
Introduceți atent în mijlocul chiftelei 2 bețe de frigăruie, lipite una de alta.
Apoi atent, cu degetele, apăsați și distribuiți carnea pe toată lungimea.
Nu vă agitați dacă nu iese din prima, o luați de la capăt până vă arată bine.
Pas 9
Aranjați kebaburile formate pe un fund sau platou uns cu puțin ulei sau apă.
Pas 10
Încingeți bine tigaia grill și o ungeți cu puțin ulei, puneți la gătit kebabul de pui.
Sau puteți să le pregătiți afară, pe grătarul de lemne.
Pas 11
Le întoarceți și rumeniți bine pe toate părțile.
Pas 12
Eu am pregătit kebaburile de pui în 2 runde pe tigaia grill, după prima tură am șters bine tigaia fierbinte cu șervețele de hârtie, iarăși am uns-o cu ulei și am pus restul de kebab la gătit.
Pas 13
Serviți cu orice salată de legume, cartofi, orez sau murături, oricum sunt delicioase.
Le puteți combina în lipie sau chiflă cu un sos de maioneză/iaurt.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 buc
(10-12 bucăți)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)