Kebab simplu de pui

Kebab simplu de pui

Încercând să mă documentez despre tipurile de kebab arabesc, efectiv mi-au fugit ochii de la foarte multe variante, toate deosebite și fiecare arăta foarte bine. Dar eu am vrut să pregătesc anume această variantă de kebab din carne tocată care se modelează pe bețe și se face la grătar/grill. Nu sunt sigură din ce țară provine și cui să-i atribui originea, dar vă asigur că este delicios și interesant, chiar deosebit.

Noi am servit kebab-ul de pui cu salată, a fost apreciat și de copii, deci cu siguranță îl recomand. Pe viitor vreau neapărat să încerc și în alte variante rețeta, cu carne de vită, miel, etc.

Ingrediente

Carne tocată de pui
1 kg
am dat prin mașina de tocat pulpe dezosate de pui
Ceapă
1 buc
   
Ardei gras
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
4 buc
   
Pătrunjel tocat
3 linguri
   
Boia ardei dulce sau iute
1 lingura
plus puțin chimion și piper negru măcinat, dacă vă place
Sare
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți carnea de pui tocată, eu am trecut prin mașina de tocat pulpe de pui dezosate și fără piele.

Kebab simplu de pui - Pas 1
Pas 2

Treceți prin blender ceapa și ardeiul, le puneți într-o sită și presați cu lingura să se scurgă cât mai bine surplusul de zeamă.

Kebab simplu de pui - Pas 2
Pas 3

Puneți peste carnea de pui ceapa și ardeiul, apoi adăugați pătrunjelul tocat mărunt și usturoiul pisat.

Kebab simplu de pui - Pas 3
Pas 4

Adăugați 1 lingură de sare, 1 lingură de boia dulce sau iute, puțin piper negru măcinat și un vârf de linguriță de chimion(dacă aveți și vă place).

Kebab simplu de pui - Pas 4
Pas 5

Amestecați foarte bine compoziția cu mâinile, timp de 5 minute.

O puneți la frigider pentru 1 oră, să se pătrundă bine toate aromele.

Kebab simplu de pui - Pas 5
Pas 6

După acest timp împărțiți carnea tocată în 10-12 bile mari.

Kebab simplu de pui - Pas 6
Pas 7

Înmuiați mâinile în apă și modelați din fiecare câte o chiftea în formă alungită.

Kebab simplu de pui - Pas 7
Pas 8

Introduceți atent în mijlocul chiftelei 2 bețe de frigăruie, lipite una de alta.

Apoi atent, cu degetele, apăsați și distribuiți carnea pe toată lungimea.

Nu vă agitați dacă nu iese din prima, o luați de la capăt până vă arată bine.

Kebab simplu de pui - Pas 8
Pas 9

Aranjați kebaburile formate pe un fund sau platou uns cu puțin ulei sau apă.

Kebab simplu de pui - Pas 9
Pas 10

Încingeți bine tigaia grill și o ungeți cu puțin ulei, puneți la gătit kebabul de pui.

Sau puteți să le pregătiți afară, pe grătarul de lemne.

Kebab simplu de pui - Pas 10
Pas 11

Le întoarceți și rumeniți bine pe toate părțile.

Kebab simplu de pui - Pas 11
Pas 12

Eu am pregătit kebaburile de pui în 2 runde pe tigaia grill, după prima tură am șters bine tigaia fierbinte cu șervețele de hârtie, iarăși am uns-o cu ulei și am pus restul de kebab la gătit.

Kebab simplu de pui - Pas 12
Pas 13

Serviți cu orice salată de legume, cartofi, orez sau murături, oricum sunt delicioase.

Le puteți combina în lipie sau chiflă cu un sos de maioneză/iaurt.

Poftă Bună!

Kebab simplu de pui - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (10-12 bucăți)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

anhelik
anhelik 12 Jul 2022, 14:25

Eram in cautate de idei culinare, aceasta este o reteta fantastica!!! Neaparat o voi face.

Multumesc Lena!!! 🤗

anhelik
anhelik 22 Jul 2022, 18:16

Dimensiuni reduse, este prea cald, dar gustul intr-adevar foarte bun.🙈👍

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: