Ingrediente
●
Zahăr
160 g
100g în umplutura de mere și 60g în aluat
●
Scorțișoară măcinată
1 lingurita
●
Esență de vanilie
1 lingura
●
Zahăr pudră
1 lingura
opțional, pentru ornat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Turnați 1 pahar de apă clocotită fierbinte peste stafide, lăsați așa 5-10 minute apoi le scurgeți.
Pas 2
Într-o tigaie puneți aproximativ 500g de mere curățate și tăiate cubulețe, adăugați peste ele 100g de zahăr și lăsați pe foc mediu la gătit pentru 15-20 de minute.
Amestecați periodic.
Pas 3
Spălați bine portocalele, le uscați cu un prosop apoi răzuiți coaja lor, atenție doar partea cea mai de sus, portocalie!
După aceasta stoarceți bine zeama din ele - ne trebuie pentru aluat aproximativ 100ml de suc.
Pas 4
Tocați mărunt 40g de nuci.
Pas 5
Între timp merele s-au gătit, sunt moi și nu mai au zeamă.
Pas 6
Adăugați aici stafidele scurse bine de apă, nucile tocate, 1 linguriță coajă rasă de portocale și 0.5 linguriță de scorțișoară. Amestecați foarte bine toată compoziția.
Pas 7
Într-un bol mare turnați 100ml suc de portocale, 100ml de ulei și esența de vanilie.
Pas 8
Adăugați 60g de zahăr, 1 linguriță coajă rasă de portocale, 0.5 linguriță de scorțișoară, 350g de făină, 10g praf de copt și un vârf de linguriță de sare.
Amestecați bine mai întâi cu o spatulă sau lingură.
Pas 9
Apoi frământați aluatul pe masă, până devine uniform, moale și deloc lipicios.
Pas 10
Îl tăiați în 2 bucăți și formați 2 bile de aluat.
Lăsați-le la odihnit 10-15 minute.
Pas 11
După acest timp întindeți pe rând, cu făcălețul, fiecare bilă într-o foaie de aproximativ 2-3mm grosime.
Decupați cu un pahar sau cană mare cercuri, ale mele au fost de 7-8cm în diametru.
Pas 12
Puneți câte 1 linguriță de umplutură de mere peste fiecare cerc.
Pas 14
Apoi în continuare lipiți marginile, ca să obțineți un fel de colțunaș.
Pas 15
Apropo, resturile de aluat rămase după decuparea cercurilor le formați din nou într-o bilă, lăsați 5 minute să se odihnească apoi iarăși întindeți și decupați.
Pas 16
Aranjați biscuiții cu mere milopitakia în tava de copt.
Pas 17
Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute, până se rumenesc ușor.
Lăsați să se răcească complet, apoi opțional puteți să-i ornați cu zahăr pudră înainte de servire.
Poftă Bună!
Cantitate:
25 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
4 (1 voturi)