Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci

Extraordinară rețetă, absolut delicioasă, completă și cu o mulțime de ingrediente sănătoase! Neapărat s-o salvați, încercați ceva nou și vedeți că se poate vegan și gustos la maxim. Recunosc că eu tot nu aș fi încercat această rețetă minunată de quiche vegan dacă nu susțineam campania "De la rezoluții la soluții!" cu produse SanoVita, deci niciodată nu este târziu și cu orice ocazie recomand să fiți deschiși la rețete noi și ingrediente puțin altfel.

Nu vă speriați dacă unele ingrediente nu le aveți în casă, cu siguranță la primul supermarket sau plafar găsiți tot ce este necesar. O altă soluție este să le cumpărați din magazinul online SanoVita, că tot vă încadrați în Concursul cu premii, trebuie doar să cumpărați produse în valoare de minimum 25 lei, înscrieți numărul bonului/facturii în Concurs și puteți câștiga zilnic, săptămânal sau 3000 € marele premiu.

Ingrediente

Semințe de in
1 lingura
măcinate deja sau le măcinați acasă cu o râșniță de cafea
Făină de migdale
90 g
sau făină de alte nuci/semințe
Făină de ovăz
120 g
o puteți combina cu făină de hrișcă, pentru un plus de gust și nutrienți
Pătrunjel uscat
1 lingurita
   
Oregano uscat
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
   
Ulei de măsline
100 ml
   
Tofu natur
200 g
   
Lapte vegan
150 ml
puteți să-l înlocuiți cu apă
Ceapă
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Spanac proaspăt
50 g
aproximativ 2 mâini de frunze spălate și uscate
Ciuperci conservate
170 g
cantitate netă, scurse de apă sau folosiți ciuperci proaspete
Roșii uscate
6 buc
   
Drojdie uscată inactivă
2 linguri
   
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
un vârf de linguriță

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mic amestecați 1 lingură de semințe de in măcinate și 4 linguri de apă, lăsați 10 minute la înmuiat.

Această compoziție va fi înlocuitorul vegan de ouă în aluatul de crustă.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 1
Pas 2

Într-un bol mai mare măsurați 90g făină de migdale și 120g făină de ovăz (eu am măcinat 70g fulgi de ovăz și i-am combinat cu 50g făină de hrișcă).

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 2
Pas 3

Tot aici adăugați 1 linguriță de pătrunjel uscat, 1 linguriță de oregano uscat și 0.5 linguriță de sare, amestecați.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 3
Pas 4

Puneți compoziția cu semințe de in, adăugați încă 6 linguri de apă (sau puțin mai mult) și 3 linguri ulei de măsline.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine totul, dacă este necesar mai adăugați încă puțină apă, atât cât să obțineți un aluat lipicios și deloc fărâmicios.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 5
Pas 6

Ungeți cu puțin ulei de măsline o tavă de quiche (aici de 28 cm în diametru), sau orice altă tavă cu borduri.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 6
Pas 7

Mutați aluatul în tavă, îl distribuiți atent și presați cu degetele pe bază și borduri.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 7
Pas 8

Întâiți crusta din loc în loc și o puneți la copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute.

După coacere, lăsați tava pe masă până pregătim umplutura.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 8
Pas 9

Tocați mărunt ceapa și o căliți în puțin ulei de măsline. Când începe să se rumenească ușor, adăugați 3 căței de usturoi (tocați mărunt și ei). Amestecați și mai căliți împreună 1-2 minute.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 9
Pas 10

Adăugați ciupercile scurse de apă, amestecați și mai căliți 2-3 minute.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 10
Pas 11

Puneți spanacul, amestecați și căliți până scade bine în volum, aproximativ 3-4 minute.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 11
Pas 12

Apoi adăugați roșiile uscate tocate mărunt, amestecați.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 12
Pas 13

Puneți 2 linguri de fulgi de drojdie uscată inactivă, aceasta va da un plus de gust compoziției (asemănător cu cel de brânză).

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 13
Pas 14

La final potriviți de sare (să gustați!) și puțin piper negru măcinat.

Luați tigaia de pe foc.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 14
Pas 15

În loc de clasicul amestec de ouă pentru quiche, vom face ceva similar dar vegan.

Astfel mărunțiți 200g de tofu simplu într-un bol mai adânc. Adăugați 150ml de lapte vegan (neîndulcit) sau apă.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 15
Pas 16

Mixati bine cu blenderul vertical până obțineți o emulsie cremoasă și uniformă.

Dacă mai este nevoie, adăugați încă puțin lapte vegetal sau apă.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 16
Pas 17

Adăugați sosul de tofu peste legumele din tigaie, amestecați bine.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 17
Pas 18

Turnați toată umplutura în crusta pregătită anterior, distribuiți uniform cu lingura.

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 18
Pas 19

Coaceți quiche-ul vegan în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 25 de minute. După cuptor lăsați să se răcească complet 2-3 ore pe masă.

Feliați atent și savurați, este delicios, sățios și sănătos!

Poftă Bună!

Quiche vegan cu tofu, spanac și ciuperci - Pas 19

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 16 Apr 2022, 11:35

Mulțumim pentru rețetă, o să o trec în rețetele mele de post. Deocamdată mai avem numai o săptămână din acest post, una teribil de aglomerată, dar cred că va fi foarte potrivită pentru postul Crăciunului, când avem nevoie de hrană mai consistentă. Am găsit într-un magazin tofu japonez, coagulat cu sare Nigari, nu prea scump, o să-l încerc și pe acela. Am o întrebare: în rețeta de clătite ai trecut cantitatea de 200 gr. făină, iar într-o rețetă mai veche preluată de la tine de cei de la Pinterest scrie 300 grame. făină. Cred că au greșit cei de la Pinterest. 

Edris
Edris 14 Jun 2022, 14:07

Buna Lena, as dori sa stiu daca aluatul pentru quiche ar merge si pentru alta umplutura. Ma gandesc la o tarta cu mere si nuci. Iti multumesc frumos !😘

lena
Elena (lena) Edris 14 Jun 2022, 14:20

Sigur ca se potriveste! Pentru umplutura dulce sa nu pui oregano, patrunjel, etc.😉