Chiftele la cuptor cu cartofi
Îmi place mâncarea care se prepară repede și fără prea multe manevre, exact ca aceste chiftele la cuptor cu cartofi, totul se pune crud într-o tavă mare și după 45 de minute sunteți deja cu familia la masă.
Rețeta am improvizat-o, pentru că am vrut să fac lucrurile cât mai simple, dar cu siguranță trebuie respectate câteva aspecte. Recomand să folosiți carne tocată ceva mai grasă pentru chiftele, așa se vor rumeni mai repede și vor fi fragede. Dar dacă vreți să folosiți carne de pui sau alta mai slabă, va trebui să le acoperiți cu puțin cașcaval ras. Acesta va forma o crustă de protecție și chiftelele nu se vor usca în cuptor.
Majoritatea aveți cuptoare electrice de tip nou, nu ezitați să folosiți la această rețetă regimul cu ventilație. Astfel cartofii și chiftelele vor avea crustă rumenă, dar nu se vor usca prea tare. În plus se vor găti mult mai repede decât în modul clasic.
Ingrediente
●
Carne tocată
700 g
oricare preferați, dar ar fi bine să fie ceva mai grasă
●
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
●
Pătrunjel uscat
1 lingurita
sau pătrunjel proaspăt tocat
●
Ulei de măsline
120 ml
sau oricare altul
●
Boia ardei dulce
1 lingurita
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
●
Oregano uscat
1 lingurita
sau oricare alte mirodenii preferați la cartofi
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Adăugați peste carnea tocată 1 ou, 1 ceapă tocată mărunt, 1 linguriță de sare, 1 linguriță pătrunjel uscat și puțin piper negru măcinat.
Amestecați totul cu mâinile, până compoziția devine uniformă și se ține bine împreună.
Pas 2
Curațați și spălați cartofii, apoi îi tăiați felii mai mari - sferturi sau jumătăți, depinde cât de mari sunt.
Pas 3
Puneți peste cartofi 1 linguriță de boia, 1 linguriță de sare, 1 linguriță usturoi uscat, 1 linguriță de oregano(sau alte mirodenii preferați) și 100ml de ulei de măsline.
Amestecați bine să se distribuie uniform mirodeniile.
Pas 4
Ungeți bine cu ulei(sau așterneți cu hârtie de copt) o tavă mare și adâncă de cuptor.
Puneți în ea cartofii, iar printre ei aranjați chiftelele modelate - eu le-am făcut mai mari, să fie mai repede, dar și ceva mai fragede după coacere.
Pas 5
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, de preferat cu ventilație, pentru aproximativ 40-45 de minute.
Oricum vă uitați periodic peste ei și verificați dacă s-au rumenit. În caz că aveți chiftelele din carne mai slabă, recomand să le presărați cu cașcaval ras în mijlocul procesului de coacere. Astfel nu se vor usca prea tare la cuptor, până se gătesc cartofii.
Pas 6
Serviți cu salată sau murături, sunt niște chiftele la cuptor cu cartofi absolut delicioase și simplu de preparat.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(5-6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: