Cum fierbem corect Hrișca
Hrișca este foarte populară în Rusia și tot spațiul post-sovietic - are un gust și aromă foarte plăcută, conține cea mai bună combinație de proteine, fibre și microelemente - cum s-a exprimat un dietolog " Găsiți în ea tot tabelul lui Mendeleev":)
Eu de mică sunt obișnuită cu hrișca ca mâncare de bază, așa cum se prepară aici orezul și cartofii, așa făcea mama și bunica hrișca. În România nu prea se cunoaște, se găsește doar la Plafar și se ia doar ca mâncare pentru vegetarieni sau cei ce țin la alimentație sănătoasă.
Recomand să aveți în vedere aceste crupe, mai ales dacă aveți copilași mici, sunteți în regim de slăbire sau țineți la sănătatea familiei voastre - și toate astea le vreți să fie și gustoase :)
Voi descrie un pic mai detaliat cum se fierbe corect hrișca, pentru că de asta depinde cât de gustoasă și estetică va fi mâncarea. În continuare voi pune și rețete cu hrișca, de tot felul, așa că recomand să vă aprovizionați de pe acum de la magazinele naturiste.
Ingrediente
●
Hrișcă
1 pahar
paharul este de 300ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pentru a fierbe hrișca, perfect este să folosiți un ceaun, dar nu obligatoriu - am mai fiert în vremuri mai grele și în cratiță.
Deci, într-un ceaun se pune la fiert 2 pahare de apă cu sare.
Raportul de apă atunci când fierbeți hrișca este de 2 unități apă la 1 unitate cereală uscată.
Pas 2
Până fierbe apa, spălați bine hrișca, același proces ca la orez, în 2-3 ape.
Înainte de fierbere unele gospodine mai călesc hrișca pe o tigaie uscată, fără ulei, atunci este mult mai gustoasă. Dar eu de obicei nu apuc, o fierb așa cum este.
Pas 3
Când începe să fiarbă apa, adăugați hrișca, amestecați cu o lingură și așteptați să înceapă să fiarbă din nou.
Pas 4
Când începe să fiarbă din nou, faceți focul mic, acoperiți cu capac și lăsați să fiarbă încet 30-40 de min.
Foarte Important! Nu amestecați hrișca deloc, doar la pasul 3, în procesul de fierbere ulterior nu mai este nevoie și nu recomand - altfel se face terci înainte să fie gata.
Pas 5
După 30-40 de minute verificăm dacă este gata - în primul rând hrișca trebuie să absoarbă toată apa în care a fiert, faceți testul cu o lingură. O adânciți în hrișca și vedeți dacă mai este apă în mijlocul cratiței. Dacă nu, hrișca este gata - stingeți focul, acoperiți cu capac și mai lăsați 15 min să se pătrundă bine.
Dacă mai este apă, mai lăsați 10-15 min să fiarbă, bineînțeles fără să amestecați.
Asta-i toată procedura, foarte simplă, dar important să o respectați dacă vreți o mâncare de hrișca delicioasă. Voi pune rețete diverse cu hrișca, cu ciuperci, carne, etc și toate vor avea la început acest proces de fierbere.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)