Cornulețe fragede cu smântână și unt Rețetă VIDEO
Aceste cornulețe fragede cu gem sau vișine sunt simbolul tuturor sărbătorilor în familia noastră, cele mai populare fursecuri acasă și le știu de la bunica, apoi de la mama, acuma sper să preia rețeta de cornulețe fragede și fetele mele - așa se făceau în familia noastră dintotdeauna și nu o schimb cu alta niciodată.
Cornulețele fragede cu unt de fapt se preparau cu untură de porc dar de ceva ani am adaptat rețeta, folosesc doar unt și sunt mult mai delicioase, cu ușoară aromă de unt, crocante, ușoare și fragede.
Ca umplutură puteți folosi bucățele de rahat, vișine sau orice gem preferat dar amestecat cu nuci mărunțite, să fie ca o pastă și să nu curgă din cornulețe. Dar totuși aș accentua că preferatele noastre sunt cornulețele cu vișine, cumva contrastul de zahăr pudră dulce, aluat fraged și vișine acrișoare mi se pare cel mai fain.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Smântână 20% grăsime
200 g
●
Unt
200 g
topit și răcorit
●
Drojdie uscată
1 lingurita
sau o bucățică de drojdie proaspătă
●
Făină
400 g
folosiți atât cât vă cere aluatul, până nu se lipește de mâini
●
Gem
300 g
orice umplutură vă place - gem cu nuci, vișine, sau rahat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Puneți smântâna într-un bol în care veți face aluatul.
Pas 3
Adăugați untul și amestecați cu o lingură, apoi puneți drojdia și mai amestecați o dată.
Pas 4
Adăugați făina și frământați - aveți grijă să nu puneți prea multă din prima, doar până aluatul este destul de moale și nu se lipește de mâini.
Pas 5
Aluatul îl puteți lăsa la rece 10-15 min, 1 oră sau mai mult până când aveți timp să-l faceți.
După ce îl scoateți de la rece, mai frământați un pic.
Pas 6
Se împarte în 14-16 bucățele mici (cât o nucă) și formați din ele biluțe pe care le puneți pe masa presărată cu făină.
Pas 7
Fiecare bilă o întindeți cu făcălețul într-o foaie subțire de 1.5-2 mm și rotundă. Tăiați în 8 benzi uniforme, puneți pe fiecare un pic de umplutură și rulați.
Un pont să se miște treaba mai repede - întindeți 3-4 foi una după alta și le lucrați cu cineva împreună. Unul pune umplutura altul rulează.
Pas 8
Le treceți apoi pe o tavă (nu ungeți cu nimic, aluatul este cu unt și nu se lipește) și dați la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
Pas 9
Scoateți când sunt ușor roz, nu le lăsați până se rumenesc tare, că se usucă prea mult.
Pas 10
Pe parcurs ce le scoateți se trec pe un platou să se răcorească bine.
Platoul de pe poza este exact cantitatea de cornulețe din ingredientele de mai sus.
Pas 11
Apoi le treceți prin zahăr pudră, sunt mult mai gustoase dacă luați zahăr pudră vanilat.
Păstrați într-o pungă sau cutie, țin chiar și 1-2 săptămâni, dar oricum se mănâncă foarte repede :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(o tavă plină, vedeți pasul 11)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (31 voturi)