Mult timp nu am putut accepta fructele de mare la masa noastră, dar mi-am schimbat părerea după câteva încercări de a le găti acasă, din ingrediente verificate și proaspete. Scoicile, sau midiile, au fost cel mai greu de abordat din cauza unei prime experiențe - le-am cumpărat incorect, acasă mi-am dat seama că au un miros dubios și le-am aruncat. Dar în timp am înțeles toate aspectele, de la cumpărare până la curățare și gătire, și acum ne bucurăm de gustul lor minunat periodic chiar cu toată familia, iar această variantă de midii cu sos de roșii a devenit preferata noastră pentru mult timp.
În rețeta de Scoici cu vin și usturoi aveți multe detalii despre cum se curăță midiile și cum se aleg, nu voi repeta aici toate informațiile, doar să știți că din momentul când vă vine ideea să gătiți scoici, primul pas și cel mai important să identificați magazinul corect de unde să le cumpărați. Recomand neapărat un super/hipermarket cu pescărie bună, magazinele specializate pentru restaurante gen Metro, Selgroș, etc, unde livrarea se face constant și des. Apoi neapărat aveți grijă să le mirosiți la cumpărare - scoicile bune au miros de apă sărată de mare, nicidecum miros de pește intens cu nuanțe dubioase.
Pentru această rețetă este obligatoriu să pregătiți sosul de roșii dinainte, vă recomand din rețetele mele Sosul Marinara Clasic, sau Sosul Marinara în varianta mea, eu îl conserv la borcane în sezonul de roșii și-l am tot anul la îndemână. Dar puteți cumpăra un sos bun de roșii pentru paste și pizza din comerț, verificat și să vă placă la gust - nici într-un caz bulion normal!