Nouă ne plac mult prăjiturile cu fructe, mai ales când începe sezonul lor, le luăm pe rând și ne bucurăm de ele proaspete, apoi în ceva dulce de casă. Acest tip de prăjitură cu aluat pufos și aromat se combină minunat cu orice fructe, dar aș zice că rubarba (nu este chiar fruct, treceți peste asta!) se potrivește cel mai bine din toate. Are gust acrișor în contrast cu dulcele de la aluat, textură uscăcioasă, deci nu lasă zeamă în prăjitură - gust mediu între ananas, lămâie și măr, perfectă după părerea mea și nu numai.
Prăjitura cu rubarbă are gust foarte fresh, voi repeta cu siguranță rețeta în fiecare sezon, chiar dacă nu găsesc rubarbă chiar la prima tarabă din piață, de fapt la niciuna... Într-adevăr este ciudat să nu o găsim în piața noastră, la cât de ușor se cultivă, dar am văzut-o în Kaufland și Lidl chiar recent.
Anume pentru această tură de prăjitură cu rubarbă am avut tijele din propria grădină, nu sunt încă foarte groase și mari, dar tot au gust minunat și răcoritor. Cu siguranță o recomand pentru grădinarii comozi și gurmanzii căutători de arome și gusturi noi.