Prăjitură simplă cu rubarbă

Prăjitură simplă cu rubarbă

Nouă ne plac mult prăjiturile cu fructe, mai ales când începe sezonul lor, le luăm pe rând și ne bucurăm de ele proaspete, apoi în ceva dulce de casă. Acest tip de prăjitură cu aluat pufos și aromat se combină minunat cu orice fructe, dar aș zice că rubarba (nu este chiar fruct, treceți peste asta!) se potrivește cel mai bine din toate. Are gust acrișor în contrast cu dulcele de la aluat, textură uscăcioasă, deci nu lasă zeamă în prăjitură - gust mediu între ananas, lămâie și măr, perfectă după părerea mea și nu numai.

Prăjitura cu rubarbă are gust foarte fresh, voi repeta cu siguranță rețeta în fiecare sezon, chiar dacă nu găsesc rubarbă chiar la prima tarabă din piață, de fapt la niciuna... Într-adevăr este ciudat să nu o găsim în piața noastră, la cât de ușor se cultivă, dar am văzut-o în Kaufland și Lidl chiar recent.

Anume pentru această tură de prăjitură cu rubarbă am avut tijele din propria grădină, nu sunt încă foarte groase și mari, dar tot au gust minunat și răcoritor. Cu siguranță o recomand pentru grădinarii comozi și gurmanzii căutători de arome și gusturi noi.

Ingrediente

Rubarbă tije
300 g
   
Unt
150 g
să fie moale, la temperatura camerei
Zahăr
130 g
   
Esență de vanilie
1 lingura
   
Ouă
3 buc
   
Făină albă
150 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Sare
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Înainte de folosire tijele de rubarbă se recomandă mai întâi să le decojiți - doar trageți cu lama cuțitului din vârful tijei și se curăță foarte repede.

Prăjitură simplă cu rubarbă - Pas 1
Pas 2

Apoi le tăiați cuburi de aproximativ 1 cm grosime.

Prăjitură simplă cu rubarbă - Pas 2
Pas 3

Înt-un bol puneți untul moale, zahărul, esența de vanilie și sarea - amestecați bine cu un tel sau mixer.

Prăjitură simplă cu rubarbă - Pas 3
Pas 4

Adăugați treptat cele 3 ouă, amestecați bine după fiecare.

Prăjitură simplă cu rubarbă - Pas 4
Pas 5

La final puneți făina și praful de copt, iarăși amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Aluatul trebuie să fie ca o smântână groasă.

Prăjitură simplă cu rubarbă - Pas 5
Pas 6

Turnați-l într-o tavă așternută cu hârtie de copt, a mea este de 28cm în diametru. Nivelați și distribuiți uniform cu o lingură.

Prăjitură simplă cu rubarbă - Pas 6
Pas 7

Puneți deasupra cuburile de rubarbă, apăsați-le ușor cu lingura să se scufunde puțin în aluat.

Prăjitură simplă cu rubarbă - Pas 7
Pas 8

Coaceți prăjitura cu rubarbă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute, până se rumenește uniform.

Prăjitură simplă cu rubarbă - Pas 8
Pas 9

Lăsați puțin să se răcorească, portionați și savurați - este delicioasă, fragedă, aromată, fresh!

Poftă Bună!

Prăjitură simplă cu rubarbă - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (10-12 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!