Acestui cozonac i se mai spune și Frisian Sugar Bread, după numele regiunii Friesland (sau Frisia) din Olanda, unde este foarte faimos. Mi s-a părut genială ideea cu această umplutură de zahăr spart și scorțișoară, așa că nu am ezitat deloc și l-am încercat.
Marele plus al cozonacului olandez este că se prepară mult mai ușor decât cel românesc, bucățile de zahăr din el se topesc și formează niște buzunare mici cu caramel, aromate și delicioase. Aluatul este ceva mai simplu ca textură, mai repede spre cea de pâine - probabil de asta și se numește Sugar Bread.
După cum vă spuneam mai sus, mi se pare genială ideea de a folosi zahăr spart ca umplutură. Pentru un plus de gust vă recomand să folosiți zahăr cubic brun, este preferatul meu și îl am întotdeauna la îndemână în bucătărie.
Inspirați de destinațiile de vacanță și cele mai frumoase locuri de pe pământ, cei de la Mărgăriar au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahăr brun din trestie de zahăr din țări exotice. Aceasta conține produse exclusive din zahăr brun. El este un produs potrivit atât pentru coacere, precum și pentru îndulcirea băuturilor datorită gustului său asemănător caramelului. Puteți afla și voi mai multe despre produsele noi, accesând pagina lor.