Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun Rețetă VIDEO
De foarte mult timp aveam poftă de o prăjitură cu gem și aluat răzuit, dar ca întotdeauna nu orice rețetă îmi convine! Anume această variantă m-a convins, mi se pare genială combinația de aluat cu fulgi de ovăz, zahăr brun, nuci, gem, unt - totul este crocant și fantastic de gustos. Prăjitura are textură de biscuiți crocanți, iar gemul vine ca o umplutură surpriză, chiar am făcut ieri senzație cu ea.
Zahărul brun aduce un plus de gust și textură mai grunjoasă aluatului, de preferat să nu-l înlocuiți cu alt îndulcitor dacă vă doriți un rezultat deosebit. Am lucrat aici cu zahărul Mărgăritar, inspirați de destinațiile de vacanță și cele mai frumoase locuri de pe pământ, ei au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahăr brun din trestie de zahăr din țări exotice. Aceasta conține produse exclusive din zahăr brun. El este un produs potrivit atât pentru coacere, precum și pentru îndulcirea băuturilor datorită gustului său asemănător caramelului. Puteți afla și voi mai multe despre produsele noi, accesând pagina lor.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Zahăr brut
1 pahar
toate paharele sunt de 250ml
●
Fulgi de ovăz fini
1 pahar
●
Scorțișoară măcinată
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mare puneți untul topit și puțin răcorit, 2 ouă și esența de vanilie.
Pas 2
Adăugați zahărul brun și amestecați bine compoziția cu un tel.
Pas 3
Apoi puneți în bol făina, fulgii de ovăz, nucile mărunțite, fulgii de cocos, sarea și scorțișoara.
Pas 4
Amestecați bine toate ingredientele cu o lingură sau spatulă, până obțineți un aluat uniform și puțin lipicios.
Pas 5
Luați aproximativ 1/3 din acesta.
Pas 6
Puneți într-o pungă, presați și lăsați la congelator pentru aproximativ 40-50 de minute.
Pas 7
Restul aluatului din bol mutați într-o tavă mare așternută cu hârtie de copt.
Eu am folosit aici o tavă cu borduri detașabile de 37 x 25cm.
Pas 8
Cu degetele, sau cu dosul lingurii, presați și distribuiți aluatul într-un strat uniform de aproximativ 5-6mm grosime.
Pas 9
Formați neapărat și o mică bordură la marginile tăvii, să nu curgă gemul în timpul coacerii.
Pas 10
Puneți tava în frigider până se va congela bine bucata de 1/3 din cocă.
Pas 11
Acum scoateți tava cu aluat din frigider, puneți și distribuiți pe toată suprafața gemul sau dulceața preferată.
Pas 12
Răzuiți deasupra gemului aluatul congelat anterior.
Folosiți aici răzătoarea cu găurile mai mari și rotunde.
Pas 13
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
Pas 14
Când se rumenește frumos, o scoateți din cuptor și lăsați să se răcească minim 30 de minute în tavă.
Pas 15
Apoi porționați și serviți.
Pas 16
Aici și o secțiune delicioasă, chiar vă recomand să încercați rețeta!
Poftă Bună!
Cantitate:
20 buc
(1 tavă de 37x25cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)