Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun Rețetă VIDEO

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun

De foarte mult timp aveam poftă de o prăjitură cu gem și aluat răzuit, dar ca întotdeauna nu orice rețetă îmi convine! Anume această variantă m-a convins, mi se pare genială combinația de aluat cu fulgi de ovăz, zahăr brun, nuci, gem, unt - totul este crocant și fantastic de gustos. Prăjitura are textură de biscuiți crocanți, iar gemul vine ca o umplutură surpriză, chiar am făcut ieri senzație cu ea.

Zahărul brun aduce un plus de gust și textură mai grunjoasă aluatului, de preferat să nu-l înlocuiți cu alt îndulcitor dacă vă doriți un rezultat deosebit. Am lucrat aici cu zahărul Mărgăritar, inspirați de destinațiile de vacanță și cele mai frumoase locuri de pe pământ, ei au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahăr brun din trestie de zahăr din țări exotice. Aceasta conține produse exclusive din zahăr brun. El este un produs potrivit atât pentru coacere, precum și pentru îndulcirea băuturilor datorită gustului său asemănător caramelului. Puteți afla și voi mai multe despre produsele noi, accesând pagina lor.

Ingrediente

Unt topit
150 g
   
Ouă
2 buc
   
Esență de vanilie
1 lingurita
   
Zahăr brut
1 pahar
toate paharele sunt de 250ml
Făină albă
2 pahare
   
Fulgi de ovăz fini
1 pahar
   
Nuci tocate
1 pahar
   
Nucă de cocos
1 pahar
   
Sare
0.25 lingurite
   
Scorțișoară măcinată
1 lingurita
   
Gem (dulceață)
500 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mare puneți untul topit și puțin răcorit, 2 ouă și esența de vanilie.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 1
Pas 2

Adăugați zahărul brun și amestecați bine compoziția cu un tel.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 2
Pas 3

Apoi puneți în bol făina, fulgii de ovăz, nucile mărunțite, fulgii de cocos, sarea și scorțișoara.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine toate ingredientele cu o lingură sau spatulă, până obțineți un aluat uniform și puțin lipicios.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 4
Pas 5

Luați aproximativ 1/3 din acesta.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 5
Pas 6

Puneți într-o pungă, presați și lăsați la congelator pentru aproximativ 40-50 de minute.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 6
Pas 7

Restul aluatului din bol mutați într-o tavă mare așternută cu hârtie de copt.

Eu am folosit aici o tavă cu borduri detașabile de 37 x 25cm.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 7
Pas 8

Cu degetele, sau cu dosul lingurii, presați și distribuiți aluatul într-un strat uniform de aproximativ 5-6mm grosime.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 8
Pas 9

Formați neapărat și o mică bordură la marginile tăvii, să nu curgă gemul în timpul coacerii.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 9
Pas 10

Puneți tava în frigider până se va congela bine bucata de 1/3 din cocă.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 10
Pas 11

Acum scoateți tava cu aluat din frigider, puneți și distribuiți pe toată suprafața gemul sau dulceața preferată.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 11
Pas 12

Răzuiți deasupra gemului aluatul congelat anterior.

Folosiți aici răzătoarea cu găurile mai mari și rotunde.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 12
Pas 13

Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 13
Pas 14

Când se rumenește frumos, o scoateți din cuptor și lăsați să se răcească minim 30 de minute în tavă.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 14
Pas 15

Apoi porționați și serviți.

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 15
Pas 16

Aici și o secțiune delicioasă, chiar vă recomand să încercați rețeta!

Poftă Bună!

Prăjitura răzuită cu gem, fulgi de ovăz și zahăr brun - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (1 tavă de 37x25cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Roxana
Roxana 26 Apr 2021, 17:25

Buna, tuturor! Astept cu sufletul la gura orice reteta noua pentru desert din partea Lenei! Multumesc inca o data pentru ele, pentru sfaturi si pentru ajutorul primit de fiecare data!Si de data aceasta, reteta este una absolut delicioasa! Rezultatul este surprinzator! Eu nu am folosit zahar brun ( am avut putina dulceata de lapte - de cumparat ), am pus 3 feluri de gem si am folosit un mix de fulgi ( intrucat doar dintr-acesta aveam in casa, nu doar de ovaz ). Cu siguranta, voi repeta aceasta reteta curand! O dupa-masa frumoasa!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Roxana 26 Apr 2021, 17:30

Minunat, bravo!🤗

CristianToma236
Cristian Toma (CristianToma236) 27 Apr 2021, 17:12

Multumesc pentru reteta. Seamana putin cu o reteta a bunicii mele pe care mi-o facea in copilarie, dar umplutura era cu nuci si cacao. Din pacate reteta s-a pierdut si nu reusesc s-o gasesc nicaieri online... asa ca o voi incerca pe asta in loc.

Mi se pare mai usor cind cantitatile sunt in grame si nu in pahare:

200 g zahar brun
270 g faina alba
80 g fulgi de ovaz fini
80 g nuci tocate
90 g nuca de cocos

Numai bine.

Dia.Si.
Dia.Si. 01 May 2021, 15:01

Bicarbonat sau praf de copt? Fara nici un agent de crestere? Multumesc!

lena
Elena (lena) Dia.Si. 01 May 2021, 20:53

Da, fara ele, este aluat fraged.

Dia.Si.
Dia.Si. 01 May 2021, 21:04

Bună Lena, am pus totuși o linguriță rasa de praf de copt. Aluatul este asemănător cu cel de la biscutii cu ovăz și semințe. Îmi place cum a ieșit și nu as renunță la el, caci din poze pare ca se arde aluatul fără agent de creștere.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: