Salată italiană cu ton și fasole
O salată genial de simplă, delicioasă, rapidă, sățioasă și plină de nutrienți, din 2 conserve și 3 mișcări aveți salată aperitiv sau chiar o mâncare completă. Cum altfel dacă este rețeta italiană de "Insalata di tonno e fagioli", de multe ori mă minunez cum reușesc ei din câteva ingrediente de bază să facă o mâncare deosebită și simplă. Deci recomand cu mare încredere această salată cu fasole și ton, nouă ne-a plăcut mult, mai ales că am întotdeauna în debara conserve de ton și fasole.
Puteți pregăti rețeta și cu fasole fiartă de voi, oricare o preferați și aveți la îndemână, conserva este pentru cazuri urgente și mai comode. Oricum, în ambele variante salata cu fasole și ton este gustoasă și frumoasă!
Ingrediente
●
Fasole fiartă
300 g
din conservă sau fiartă în casă
●
Ton bucăți la conservă
160 g
●
Ceapă roșie
0.5 buc
sau ceapă albă, verde
●
Pătrunjel
1 legatura
puteți adăuga și puțin mărar sau alte verdețuri preferate
●
Ulei de măsline extravirgin
50 ml
alegeți ulei de măsline care să vă placă la gust
●
Sare
0.5 lingurite
după gust
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți fasolea și tonul scurse bine de zeamă.
Dacă folosiți fasole din conservă, recomand s-o spălați puțin sub jet de apă într-o sită.
Pas 2
Adăugați ceapa tăiată julien și verdeața tocată mărunt.
Pas 3
Apoi puneți sarea, piperul negru măcinat, zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie și uleiul de măsline.
Pas 4
Amestecați bine, gustați și potriviți după gust cu încă puțină sare sau lămâie.
Serviți imediat și savurați.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
3 (2 voturi)