Salată italiană cu ton și fasole

Salată italiană cu ton și fasole

O salată genial de simplă, delicioasă, rapidă, sățioasă și plină de nutrienți, din 2 conserve și 3 mișcări aveți salată aperitiv sau chiar o mâncare completă. Cum altfel dacă este rețeta italiană de "Insalata di tonno e fagioli", de multe ori mă minunez cum reușesc ei din câteva ingrediente de bază să facă o mâncare deosebită și simplă. Deci recomand cu mare încredere această salată cu fasole și ton, nouă ne-a plăcut mult, mai ales că am întotdeauna în debara conserve de ton și fasole.

Puteți pregăti rețeta și cu fasole fiartă de voi, oricare o preferați și aveți la îndemână, conserva este pentru cazuri urgente și mai comode. Oricum, în ambele variante salata cu fasole și ton este gustoasă și frumoasă!

Ingrediente

Fasole fiartă
300 g
din conservă sau fiartă în casă
Ton bucăți la conservă
160 g
   
Ceapă roșie
0.5 buc
sau ceapă albă, verde
Pătrunjel
1 legatura
puteți adăuga și puțin mărar sau alte verdețuri preferate
Lămâie
0.5 buc
   
Ulei de măsline extravirgin
50 ml
alegeți ulei de măsline care să vă placă la gust
Sare
0.5 lingurite
după gust
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți fasolea și tonul scurse bine de zeamă.

Dacă folosiți fasole din conservă, recomand s-o spălați puțin sub jet de apă într-o sită.

Salată italiană cu ton și fasole - Pas 1
Pas 2

Adăugați ceapa tăiată julien și verdeața tocată mărunt.

Salată italiană cu ton și fasole - Pas 2
Pas 3

Apoi puneți sarea, piperul negru măcinat, zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie și uleiul de măsline.

Salată italiană cu ton și fasole - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine, gustați și potriviți după gust cu încă puțină sare sau lămâie.

Serviți imediat și savurați.

Poftă Bună!

Salată italiană cu ton și fasole - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 3 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Dia.Si.
Dia.Si. 10 Apr 2021, 20:52

In aceasta combinatie,gustul de fasole este acoperit de cel de ton. Este o salata buna, insa ii lipseste ceva. Poate niste rosii, sa fie mai fresh, mai aromata si nu asa uscata. Am incercat reteta si feedback-ul fost sa nu o mai repet. Multumesc pentru varietatea de retete care se pot gasi pe acest site!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Dia.Si. 12 Apr 2021, 11:03

Ok, nu poate fi pe gustul tuturor.

Dia.Si.
Dia.Si. Elena (lena) 12 Apr 2021, 11:24

Apreciez mult site-ul dvs.si am foarte multe retete de aici pe care le gatesc constant pentru familie. Nu mi-a părut niciodata rau ca am încercat ceva si nu a fost pe gustul meu. Testez cu drag ceea ce propuneti si daca place tuturor, o repet, daca nu,nu. Bineinteles ca retele se pot adapta după gustul fiecăruia. Prima data, o fac exact cum e descrisa in reteta. De obicei la retete schimb doar cantitatea de zahar.

ralu22
Raluca Dan (ralu22) 12 Apr 2021, 10:52

Eu fac frecvent ceva asemanator, insa varianta din reteta e prea "spartana", cu zicea si comentariu anterior, iese prea seaca. Se poate completa cu orice fel de frunze (salata verde, varza chinezeasca, mixuri de tot felul), rosii, porumb, eu pun si capere sau masline ca sa fie putin acrisoara, completeaza foarte bine gustul. Cu cat e mai colorata, cu atat are o varietate mai mare de nutrienti si e mai buna pentru corp. Si merge perfect chiar si fara ton pentru cei care nu sunt fani peste, noi facem baza si apoi o impartim si fiecare isi adauga sau nu tonul, in functie de preferinte.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Raluca Dan (ralu22) 12 Apr 2021, 11:04

Varianta de sus e clasica, cea italiana, puteti s-o improvizati dupa plac, bineinteles.

susulina
simona andreea (susulina) 15 Apr 2021, 18:37

Acum am mancat salata cu o pofta....e senzatie. Am mai facut salata de ton si cu alte minuni in ea gen paste si alte legume si nu m-am omorat. Asta e perfecta. Eu am folosit fasole alba si rosie, ton in ulei si am pus si putin ulei din conserva, ceapa rosie si patrunjel multicel. Servita rece si cu paine...

Poza mea pentru rețetă: