Ingrediente
●
Foi de plăcintă
8 buc
aproximativ jumătate de pachet
●
Creveți curățați
20 buc
●
Ciuperci shiitake
7 buc
puteți înlocui cu ciuperci simple
●
Sos de soia
5 linguri
plus sos de soia pentru servit pachețele
●
Sare și piper
1 lingurita
●
Ouă
1 buc
în varianta de post puteți înlocui cu apă simplă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cu 2-3 ore înainte să vă apucați de pachețele, puneți la înmuiat ciupercile shiitake (de obicei se vând uscate). Dacă le aveți proaspete, omiteți acest pas.
Și nu uitați să decongelați foile de plăcintă!
Pas 2
Curățați creveții, dacă le-ați luat proaspeți și în cochilii. Creveții congelați doar se decongelează din timp și se scurg bine de apă lăsată.
Într-o tigaie încălziți puțin ulei, puneți în el cățeii de usturoi tocat și căliți 1-2 minute până încep să se rumenească ușor.
Pas 3
Imediat adăugați și creveții în tigaie, amestecați și căliți repede timp de 2-3 minute, până încep să-și schimbe culoarea.
Pas 4
Apoi închideți focul și folosind spatula scoateți creveții pe o farfurie, să se răcorească puțin.
Le tăiați felii subțiri sau cubulețe, după ce s-au mai răcit, și lăsați la o parte.
Pas 5
Tăiați morcovul și varza fideluță cât mai subțire.
Pentru varză v-ar fi mai ușor să folosiți o răzătoare de tip mandolină, dacă aveți.
Pas 6
Încălziți din nou puțin ulei într-o tigaie mai mare, adăugați în el partea albă tocată de la ceapa verde.
Amestecați și căliți la foc iute timp de 2-3 minute.
Pas 7
Apoi adăugați varza și morcovul, amestecați periodic și căliți 3-4 minute la foc iute.
Pas 8
Stoarceți bine de apă ciupercile shiitake și le tăiați felii subțiri. Aveți grijă piciorușul lemnos să-l dați la o parte, nu este comestibil.
Iar ciupercile tăiate le adăugați peste varză și morcov, amestecați și mai căliți 2 minute.
Pas 9
Puneți și creveții tăiați, amestecați, căliți încă 1 minut.
Pas 10
La final adăugați puțin sos de soia, sare și piper după gust. Amestecați bine și închideți focul.
Lăsați umplutura 15-20 de minute să se răcească înainte de asamblarea pachețelelor.
Pas 11
Pentru a modela pachețele puneți pe masă 2 foi de plăcintă suprapuse.
Le tăiați în 6 pătrate aproximativ egale ca dimensiuni.
Pas 12
Ungeți marginile fiecărui pătrat cu puțin ou bătut.
În varianta de post puteți unge marginile cu puțină apă.
Pas 13
Puneți în colțul fiecărui pătrat câte 1-2 linguri din umplutura de legume și creveți.
Pas 14
Rulați, formați pachețelele și nu uitați să puneți înăuntru marginile laterale.
Pas 15
Eu am decongelat un pachet întreg de foi de plăcintă, iar umplutura mi-a ajuns doar pentru jumătate din ele adică - 19-20 buc.
Restul de foi le puteți pune înapoi la congelator, sau formați niște pachețele cu telemea sărată sfărâmată simplu cu mâinile. Ne-a plăcut mult și această variantă, mai ales copiilor, doar că mai curge brânza la prăjire.
Pas 16
Încingeți puțin ulei într-o tigaie și puneți la prăjit rulourile.
Pas 17
Le rumeniți frumos pe toate părțile.
Pas 18
După prăjire le scoateți pe niște șervețele de hârtie, să absoarbă excesul de ulei.
Pas 19
Cele mai bune sunt calde, crocante și aromate cu puțin sos de soia și eventual niște ulei picant chinezesc.
Poftă Bună!
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)