Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume

De când am descoperit rețeta de pachețele clasice chinezești, acestea au devenit unul din aperitivele preferate la multe mese festive, adevărat alint deosebit și delicios. Între timp am încercat și o altă variantă, la fel de bună, cu creveți și legume, dar fără tăiței. Vă recomand cu mare încredere rețeta, dacă aveți poftă de ceva interesant, altfel și cu gust foarte bun!

Ingrediente

Foi de plăcintă
8 buc
aproximativ jumătate de pachet
Creveți curățați
20 buc
   
Varză albă
300 g
   
Morcovi
2 buc
   
Ceapă verde
2 buc
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Ciuperci shiitake
7 buc
puteți înlocui cu ciuperci simple
Ulei
50 ml
   
Sos de soia
5 linguri
plus sos de soia pentru servit pachețele
Sare și piper
1 lingurita
   
Ouă
1 buc
în varianta de post puteți înlocui cu apă simplă

Pași de urmat

Pas 1

Cu 2-3 ore înainte să vă apucați de pachețele, puneți la înmuiat ciupercile shiitake (de obicei se vând uscate). Dacă le aveți proaspete, omiteți acest pas.

Și nu uitați să decongelați foile de plăcintă!

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 1
Pas 2

Curățați creveții, dacă le-ați luat proaspeți și în cochilii. Creveții congelați doar se decongelează din timp și se scurg bine de apă lăsată.

Într-o tigaie încălziți puțin ulei, puneți în el cățeii de usturoi tocat și căliți 1-2 minute până încep să se rumenească ușor.

 

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 2
Pas 3

Imediat adăugați și creveții în tigaie, amestecați și căliți repede timp de 2-3 minute, până încep să-și schimbe culoarea.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 3
Pas 4

Apoi închideți focul și folosind spatula scoateți creveții pe o farfurie, să se răcorească puțin.

Le tăiați felii subțiri sau cubulețe, după ce s-au mai răcit, și lăsați la o parte.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 4
Pas 5

Tăiați morcovul și varza fideluță cât mai subțire.

Pentru varză v-ar fi mai ușor să folosiți o răzătoare de tip mandolină, dacă aveți.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 5
Pas 6

Încălziți din nou puțin ulei într-o tigaie mai mare, adăugați în el partea albă tocată de la ceapa verde.

Amestecați și căliți la foc iute timp de 2-3 minute.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 6
Pas 7

Apoi adăugați varza și morcovul, amestecați periodic și căliți 3-4 minute la foc iute.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 7
Pas 8

Stoarceți bine de apă ciupercile shiitake și le tăiați felii subțiri. Aveți grijă piciorușul lemnos să-l dați la o parte, nu este comestibil.

Iar ciupercile tăiate le adăugați peste varză și morcov, amestecați și mai căliți 2 minute.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 8
Pas 9

Puneți și creveții tăiați, amestecați, căliți încă 1 minut.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 9
Pas 10

La final adăugați puțin sos de soia, sare și piper după gust. Amestecați bine și închideți focul.

Lăsați umplutura 15-20 de minute să se răcească înainte de asamblarea pachețelelor.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 10
Pas 11

Pentru a modela pachețele puneți pe masă 2 foi de plăcintă suprapuse.

Le tăiați în 6 pătrate aproximativ egale ca dimensiuni.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 11
Pas 12

Ungeți marginile fiecărui pătrat cu puțin ou bătut.

În varianta de post puteți unge marginile cu puțină apă.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 12
Pas 13

Puneți în colțul fiecărui pătrat câte 1-2 linguri din umplutura de legume și creveți.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 13
Pas 14

Rulați, formați pachețelele și nu uitați să puneți înăuntru marginile laterale.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 14
Pas 15

Eu am decongelat un pachet întreg de foi de plăcintă, iar umplutura mi-a ajuns doar pentru jumătate din ele adică - 19-20 buc.

Restul de foi le puteți pune înapoi la congelator, sau formați niște pachețele cu telemea sărată sfărâmată simplu cu mâinile. Ne-a plăcut mult și această variantă, mai ales copiilor, doar că mai curge brânza la prăjire.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 15
Pas 16

Încingeți puțin ulei într-o tigaie și puneți la prăjit rulourile.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 16
Pas 17

Le rumeniți frumos pe toate părțile.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 17
Pas 18

După prăjire le scoateți pe niște șervețele de hârtie, să absoarbă excesul de ulei.

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 18
Pas 19

Cele mai bune sunt calde, crocante și aromate cu puțin sos de soia și eventual niște ulei picant chinezesc.

Poftă Bună!

Pachețele de primăvară chinezești cu creveți și legume - Pas 19

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nicusor
Nicusor 30 Mar 2021, 15:55

Draga Lena, mi-au placut, totdeauna, retetele tale, multe le-am aplicat. Pachetele astea chinezesti, cum le numesti, se cheama, in toata lumea egg-roll. Nevasta-mea este chinezoaica si ii voi face o surpriza cu egg-roll-uri proaspete (de fapt ele sint deep-fried, adica "fierte" in vas cu mult ulei, la temperatura sub temperatura de fumegare). Dar reteta ta este foarte practica, multumesc.

lena
Elena (lena) Nicusor 30 Mar 2021, 16:25

Multumesc de apreciere! Sa aveti spor si pofta buna.😉👍

Nicusor
Nicusor Elena (lena) 06 Apr 2021, 23:54

Am facut egg-rolluri dupa reteta ta. Au fost formidabile. Am folosit foi de placinta grecesti filo-dow. Multumesc.

IzabelaIncapatinataDenisa341
Izabela Denisa (IzabelaIncapatinataDenisa341) 21 Oct 2022, 19:44

Buna Stimata Doamna Lena mia placut foarte mult aceasta reteta si le fac cu mare drag.

Multumesc pt aceste Retete.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: