Ingrediente
●
Unt
150 g
să fie moale, la temperatura camerei
●
Smântână
250 g
sau iaurt mai gras
●
Brânză de vaci
500 g
alegeți brânză mai grunjoasă și uscată, bine scursă de zer
●
Esență de vanilie
1 lingura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați 150g de unt moale cu 180g de zahăr și 2 ouă.
Pas 2
Adăugați 200g de smântână sau iaurt, amestecați.
Pas 3
Apoi puneți 550-600g de făină (nu adăugați toată cantitatea imediat), 0.5 linguriță de sare și 10g praf de copt.
Pas 4
Amestecați mai întâi aluatul cu o spatulă sau lingură, până se leagă toate ingredientele.
Pas 5
Apoi mutați aluatul pe masă și îl frământați cu mâinile până devine uniform, nelipicios și moale. Lăsați să se odihnească 10 minute.
Dacă e nevoie, mai adăugați făină pe parcursul frământării.
Pas 6
Până se odihnește aluatul, pregătiți umplutura de brânză:
- amestecați într-un bol brânza de vaci cu 150g de zahăr, 2 linguri de făină, 1 lingură de griș, 50g de smântână, 1 ou și esența de vanilie.
Pas 7
Din aluatul frământat mai sus întindeți o foaie mare de aproximativ 3-4mm grosime.
Taiați din ea cercuri mari de aproximativ 8-10cm, folosiți o cană mare, farfurie mică, sau un bol mic - sigur găsiți în bucătărie ceva potrivit de această dimensiune.
Pas 8
Puneți pe fiecare cerc câte 1 lingură din umplutura cu brânză.
Pas 9
Apoi le îndoiți în jumătate, să fie ca niște semicercuri.
Marginile nu trebuie lipite, se lasă așa, puțin desfăcute.
Pas 10
Aranjați biscuiții într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Ungeți deasupra cu ou bătut.
Pas 11
Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, sau până se rumenesc uniform.
Observați că umplutura de brânză nu curge, chiar dacă marginile nu sunt lipite.
Pas 12
Sunt delicioase calde sau reci, nouă ne-au plăcut mult.
Poftă Bună!
Cantitate:
25 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)