Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce

Astăzi vreau să vă sugerez un desert delicios, cu inspirație de acasă, în patiseriile din Rep.Moldova cu siguranță găsiți Sochni - un fel de biscuiți fragezi cu brânză dulce. De inspirație rusească, sunt foarte populari în spațiul post-sovietic, și chiar pe bună dreptate. Aluatul fraged se combină minunat cu brânza aromată, modul de asamblare este simplu și chiar arată deosebit după coacere.

Sunt minunați pentru pachețelul de școală, sau ca desert de luat la pachet, delicioși calzi și reci - deci pentru toate gusturile și situațiile.

Ingrediente

Unt
150 g
să fie moale, la temperatura camerei
Zahăr
330 g
   
Ouă
4 buc
   
Smântână
250 g
sau iaurt mai gras
Brânză de vaci
500 g
alegeți brânză mai grunjoasă și uscată, bine scursă de zer
Făină albă
600 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Praf de copt
10 g
   
Griș de grâu
1 lingura
   
Esență de vanilie
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol amestecați 150g de unt moale cu 180g de zahăr și 2 ouă.

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 1
Pas 2

Adăugați 200g de smântână sau iaurt, amestecați.

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 2
Pas 3

Apoi puneți 550-600g de făină (nu adăugați toată cantitatea imediat), 0.5 linguriță de sare și 10g praf de copt.

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 3
Pas 4

Amestecați mai întâi aluatul cu o spatulă sau lingură, până se leagă toate ingredientele.

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 4
Pas 5

Apoi mutați aluatul pe masă și îl frământați cu mâinile până devine uniform, nelipicios și moale. Lăsați să se odihnească 10 minute.

Dacă e nevoie, mai adăugați făină pe parcursul frământării.

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 5
Pas 6

Până se odihnește aluatul, pregătiți umplutura de brânză:

- amestecați într-un bol brânza de vaci cu 150g de zahăr, 2 linguri de făină, 1 lingură de griș, 50g de smântână, 1 ou și esența de vanilie.

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 6
Pas 7

Din aluatul frământat mai sus întindeți o foaie mare de aproximativ 3-4mm grosime.

Taiați din ea cercuri mari de aproximativ 8-10cm, folosiți o cană mare, farfurie mică, sau un bol mic - sigur găsiți în bucătărie ceva potrivit de această dimensiune.

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 7
Pas 8

Puneți pe fiecare cerc câte 1 lingură din umplutura cu brânză.

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 8
Pas 9

Apoi le îndoiți în jumătate, să fie ca niște semicercuri.

Marginile nu trebuie lipite, se lasă așa, puțin desfăcute.

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 9
Pas 10

Aranjați biscuiții într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Ungeți deasupra cu ou bătut.

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 10
Pas 11

Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, sau până se rumenesc uniform.

Observați că umplutura de brânză nu curge, chiar dacă marginile nu sunt lipite.

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 11
Pas 12

Sunt delicioase calde sau reci, nouă ne-au plăcut mult.

Poftă Bună!

Sochni - biscuiți fragezi cu brânză dulce - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 25 buc (aproximativ)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

AdrianaOpriță898
Adriana Opriță (AdrianaOpriță898) 17 Mar 2021, 11:57

Buna, o sugestie pentru o varianta sarata? Arata prea bine dar nu sunt amatoare de branza dulce

lena
Elena (lena) Adriana Opriță (AdrianaOpriță898) 17 Mar 2021, 12:13

Ar merge minunat si sarate, doar scoateti zaharul si vanilia, iar sarea adaugati dupa gust. Branza o puteti amesteca cu telemea.😉

AdrianaOpriță898
Adriana Opriță (AdrianaOpriță898) Elena (lena) 17 Mar 2021, 12:21

Minunat, multumesc frumos!

AnaRata286
Ana Rata (AnaRata286) 17 Mar 2021, 14:15

Se numesc sochniki sau suculent. Foarte buni! Multumim pentru reteta.

Nota mea pentru rețetă:
TatianaBragarenco696
Tatiana Bragarenco (TatianaBragarenco696) 21 Mar 2021, 11:37

Mi-au iesit foarte bine. Doar ca a alunecat partea superioara si clar nu au aspect de vitrina.

In rest, am mincat pe saturate. Noi fiind niste mincaciosi de bunatati.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Tatiana Bragarenco (TatianaBragarenco696) 21 Mar 2021, 12:06

Minunat, sa le savurati cu placere!

DianaGolban356
Diana Golban (DianaGolban356) 04 Apr 2021, 19:03

Mulțumesc pentru inspirație ! Au ieșit perfect !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: