Zefirul este deliciul copilăriei mele, acum a copiilor noștri și chiar mă bucur că am reușit să deduc o rețetă minunată cu zefir de casă. Deci, zefirul este un fel de marshmallow cu aromă puternică de fructe și ceva mai fraged, nu foarte elastic, dar în formă de bezea clasică.
La baza oricărei rețete de zefir este piureul de mere și gelatina vegetală Agar-agar. Acum o găsiți în orice magazin naturist și nu merge de înlocuit cu gelatina clasică, aceasta acționează altfel și rețeta nu funcționează. Vedeți în pași poza cu agar-agar folosit de mine, cumpărat de la Plafarul din cartier.
Piureul de mere merge combinat 50%-50% cu orice alt piure de fructe mai acrișoare, eu am testat combinații cu - zmeură și coacăze, afine și mure, portocale(aici e puțin altfel tehnologia, vedeți la ultimii pași detalii). Aș mai încerca pe viitor variante cu căpșuni, vișine, mentă, mango, rodii, piersici, pepene galben, lămâie, merișoare, etc.
Mai jos găsiți rețeta clasică cu piure de mere (și recomandări pentru celelalte variante), pentru o tavă de zefir, aproximativ 16 jumătăți de bezele sau 8 bucăți asamblate câte două bucăți.