Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură

Am ajuns în sfârșit să pregătesc acasă minunata rețetă de Cinnamon Rolls, adică super popularele rulouri americane cu scorțișoară și glazură servite în cofetăriile Cinnabon. Și să știți că pe bună dreptate sunt atât de populare și apreciate - mirosul, textura și efectul de "Oau!" vi le garantez, sunt absolut senzaționale la gust și chiar deosebit de pufoase și fragede.

Nu a rămas nimeni care să nu fi apreciat Cinnamon Rolls în familia noastră, chiar și pisoiul a primit puțin din glazura delicioasă!

Urmați cu atenție pașii și recomandările în această rețetă de rulouri cu scorțișoară, rezultatul va fi garantat de nota 20.

Ingrediente

Lapte
170 ml
   
Apă
80 ml
   
Zahăr
200 g
   
Drojdie proaspătă
25 g
sau 15g drojdie uscată
Ouă
1 buc
   
Unt
200 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Făină albă calitate superioară
500 g
   
Scorțișoară măcinată
10 g
   
Nuci tocate
70 g
recomand nucile pecan sau nucile românești
Cremă de brânză philadelphia
170 g
   
Zahăr pudră
100 g
   
Esență de vanilie
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Încălziți puțin laptele, îl amestecați cu 80ml de apă și dizolvați în această compoziție drojdia cu 2 linguri de zahăr (20g).

Lăsați 10 minute pe masă până începe să facă spumă.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 1
Pas 2

După acest timp adăugați în bol 1 ou, 80g de zahăr, 85g de unt topit, 1 lingură esență de vanilie și 0.5 linguriță de sare. Amestecați bine compoziția cu un tel.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 2
Pas 3

Adăugați 500g de făină și începeți să amestecați ingredientele cu o spatulă sau lingură, până se leagă toate.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 3
Pas 4

Presărați puțină făină pe masa de lucru și scoateți aluatul din bol.

Începeți să frământați cu mâinile, aluatul este puțin lipicios, dar nici într-un caz nu adăugați prea multă făină în el - doar cât să-l puteți lucra pe masa.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 4
Pas 5

După 5 minute de frământat pe masă, aluatul devine neted și uniform, observați poza.

Dacă se mai lipește puțin de masă, vă ajutați cu o racletă de aluat sau un cuțit pentru dezlipire.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 5
Pas 6

Puneți bila de aluat înapoi în bol, acoperiți cu folie sau prosop și lăsați să crească 1 oră la temperatura camerei.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 6
Pas 7

În acest timp pregătiți umplutura pentru Cinnamon Rolls:

- tocați nucile cu un cuțit, sau roboteț de bucătărie;

- lăsați 75g de unt la temperatura camerei, să fie moale;

- într-un bol amestecați 100g de zahăr cu 10g de scorțișoară.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 7
Pas 8

Aluatul crescut îl scoateți din bol, presați cu mâinile apoi cu făcălețul întindeți pe masă o foaie mare de 60x35cm.

Nu uitați să vă ajutați cu făină cât lucrați foaia, să nu se lipească de masa.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 8
Pas 9

Ungeți uniform foaia cu 75g de unt moale, lăsat anterior la temperatura camerei în pasul 7.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 9
Pas 10

Presărați pe toată suprafața zahărul cu scorțișoară și nucile tocate.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 10
Pas 11

Rulați atent foaia.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 11
Pas 12

Recomand să măsurați cu o riglă dimensiunea rulourilor tăiate, lungimea totală fiind de aproximativ 60cm, tăiați bucăți de 5cm fiecare pentru a obține exact 12 Cinnamon Rolls.

Este bună la îndemână o riglă metalică în bucătărie, eu o am de la magazinul de bricolaj din zonă.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 12
Pas 13

De cele mai multe ori veți găsi recomandări să tăiați rulourile cu o ață - ca să nu le stricați forma.

Dar vă asigur că și un cuțit bun ascuțit își face treaba minunat, deci eu le-am tăiat cu cuțitul de bucătărie, neapărat cu mișcări ferme și rapide. Nu piliți la ele, le veți deforma astfel, mai bine tăiați cu ața dacă nu sunteți siguri de cuțitul și îndemânarea dvs.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 13
Pas 14

Așterneți cu hârtie de copt o tavă adâncă de 20x30cm, aranjați în ea cele 12 rulouri cu scorțișoară tăiate mai sus.

Lăsați să crească timp de 35-40 de minute la temperatura camerei.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 14
Pas 15

Apoi le puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 15
Pas 16

În acest timp pregătiți compoziția pentru glazură:

- doar amestecați bine cu lingura într-un bol - 170g cremă de brânză, 40g de unt moale, 100g de zahăr pudră și 1 lingură esență de vanilie.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 16
Pas 17

Când sunt rumenite frumos, scoateți rulourile cu scorțișoară din cuptor.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 17
Pas 18

Imediat, cât sunt fierbinți, le ungeți cu jumătate din glazura pregătită.

Puteți s-o faceți cu lingura sau cu o pensulă de bucătărie.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 18
Pas 19

După 15 minute le ungeți din nou cu restul de glazură și lăsați până se răcesc timp de 1-2 ore.

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 19
Pas 20

Cele mai bune sunt calde și proaspete, dar și reîncălzite a 2-a zi la microunde sunt fantastice.

Vă asigur că veți obține cele mai gustoase Cinnamon Rolls gustate vreodată - fragede, pufoase, aromate și tare păcătoase...

Poftă Bună!

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură - Pas 20

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!