Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scorțișoară și glazură
Am ajuns în sfârșit să pregătesc acasă minunata rețetă de Cinnamon Rolls, adică super popularele rulouri americane cu scorțișoară și glazură servite în cofetăriile Cinnabon. Și să știți că pe bună dreptate sunt atât de populare și apreciate - mirosul, textura și efectul de "Oau!" vi le garantez, sunt absolut senzaționale la gust și chiar deosebit de pufoase și fragede.
Nu a rămas nimeni care să nu fi apreciat Cinnamon Rolls în familia noastră, chiar și pisoiul a primit puțin din glazura delicioasă!
Urmați cu atenție pașii și recomandările în această rețetă de rulouri cu scorțișoară, rezultatul va fi garantat de nota 20.
Ingrediente
●
Drojdie proaspătă
25 g
sau 15g drojdie uscată
●
Făină albă calitate superioară
500 g
●
Scorțișoară măcinată
10 g
●
Nuci tocate
70 g
recomand nucile pecan sau nucile românești
●
Cremă de brânză philadelphia
170 g
●
Esență de vanilie
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Încălziți puțin laptele, îl amestecați cu 80ml de apă și dizolvați în această compoziție drojdia cu 2 linguri de zahăr (20g).
Lăsați 10 minute pe masă până începe să facă spumă.
Pas 2
După acest timp adăugați în bol 1 ou, 80g de zahăr, 85g de unt topit, 1 lingură esență de vanilie și 0.5 linguriță de sare. Amestecați bine compoziția cu un tel.
Pas 3
Adăugați 500g de făină și începeți să amestecați ingredientele cu o spatulă sau lingură, până se leagă toate.
Pas 4
Presărați puțină făină pe masa de lucru și scoateți aluatul din bol.
Începeți să frământați cu mâinile, aluatul este puțin lipicios, dar nici într-un caz nu adăugați prea multă făină în el - doar cât să-l puteți lucra pe masa.
Pas 5
După 5 minute de frământat pe masă, aluatul devine neted și uniform, observați poza.
Dacă se mai lipește puțin de masă, vă ajutați cu o racletă de aluat sau un cuțit pentru dezlipire.
Pas 6
Puneți bila de aluat înapoi în bol, acoperiți cu folie sau prosop și lăsați să crească 1 oră la temperatura camerei.
Pas 7
În acest timp pregătiți umplutura pentru Cinnamon Rolls:
- tocați nucile cu un cuțit, sau roboteț de bucătărie;
- lăsați 75g de unt la temperatura camerei, să fie moale;
- într-un bol amestecați 100g de zahăr cu 10g de scorțișoară.
Pas 8
Aluatul crescut îl scoateți din bol, presați cu mâinile apoi cu făcălețul întindeți pe masă o foaie mare de 60x35cm.
Nu uitați să vă ajutați cu făină cât lucrați foaia, să nu se lipească de masa.
Pas 9
Ungeți uniform foaia cu 75g de unt moale, lăsat anterior la temperatura camerei în pasul 7.
Pas 10
Presărați pe toată suprafața zahărul cu scorțișoară și nucile tocate.
Pas 12
Recomand să măsurați cu o riglă dimensiunea rulourilor tăiate, lungimea totală fiind de aproximativ 60cm, tăiați bucăți de 5cm fiecare pentru a obține exact 12 Cinnamon Rolls.
Este bună la îndemână o riglă metalică în bucătărie, eu o am de la magazinul de bricolaj din zonă.
Pas 13
De cele mai multe ori veți găsi recomandări să tăiați rulourile cu o ață - ca să nu le stricați forma.
Dar vă asigur că și un cuțit bun ascuțit își face treaba minunat, deci eu le-am tăiat cu cuțitul de bucătărie, neapărat cu mișcări ferme și rapide. Nu piliți la ele, le veți deforma astfel, mai bine tăiați cu ața dacă nu sunteți siguri de cuțitul și îndemânarea dvs.
Pas 14
Așterneți cu hârtie de copt o tavă adâncă de 20x30cm, aranjați în ea cele 12 rulouri cu scorțișoară tăiate mai sus.
Lăsați să crească timp de 35-40 de minute la temperatura camerei.
Pas 15
Apoi le puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Pas 16
În acest timp pregătiți compoziția pentru glazură:
- doar amestecați bine cu lingura într-un bol - 170g cremă de brânză, 40g de unt moale, 100g de zahăr pudră și 1 lingură esență de vanilie.
Pas 17
Când sunt rumenite frumos, scoateți rulourile cu scorțișoară din cuptor.
Pas 18
Imediat, cât sunt fierbinți, le ungeți cu jumătate din glazura pregătită.
Puteți s-o faceți cu lingura sau cu o pensulă de bucătărie.
Pas 19
După 15 minute le ungeți din nou cu restul de glazură și lăsați până se răcesc timp de 1-2 ore.
Pas 20
Cele mai bune sunt calde și proaspete, dar și reîncălzite a 2-a zi la microunde sunt fantastice.
Vă asigur că veți obține cele mai gustoase Cinnamon Rolls gustate vreodată - fragede, pufoase, aromate și tare păcătoase...
Poftă Bună!
Cantitate:
12 buc
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării: