Ingrediente
●
Făină integrală de grâu
1.5 pahare
pahar de 300 ml
●
Făină de secară
0.5 pahare
●
Zahăr de trestie
0.5 pahare
●
Praf de copt
2.5 lingurite
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
1 pahar
●
Perle de brânză(cottage cheese)
100 g
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Banane
1 buc
o banană mai mare sau 2 mai mici
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați într-un bol toate ingredientele uscate - făina, nucile mărunțite, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul și sarea.
Pas 2
În alt bol amestecați ingredientele lichide - ouăle, iaurtul, brânzica, esența de vanilie, uleiul și banana tăiată mărunt.
Pas 3
Acum adăugați amestecul lichid la cele uscate.
Pas 4
Amestecați bine aluatul, dacă vedeți că este prea gros mai adăugați iaurt, să fie un aluat ca o smântână mai densă.
Pas 5
Turnați aluatul într-o formă de chec mai mare, sau în 2 mai mici - checul crește destul de mult și poate să vă iasă din tavă. Așterneți tava de chec cu hârtie de copt.
Pas 6
Puneți la cuptor la temperatură medie, și lăsați până se rumenește bine, aproximativ o oră.
Pas 7
Lăsați 10 min în tavă apoi îl întoarceți pe un fund sau farfurie să se răcească complet.
Pas 8
Apoi îl feliați și presărați cu puțină scorțișoară, dacă vă place.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)