Astăzi vreau să vă propun o variantă de vin fiert mai elegantă, de sărbătoare, din vin alb și puțin altă combinație de mirodenii decât la vinul fiert roșu. Mi-a plăcut enorm și chiar vă recomand să-l încercați într-un moment de tihnă cu cei dragi.
Într-o cratiță mică turnați 150ml de apă, adăugați ghimbirul tăiat felii, batoanele de scorțișoară, anasonul și cardamomul.
Puneți pe plită și fierbeți la foc mic 2-3 minute.
În acest timp spălați repede portocala și o tăiați felii subțiri.
Adăugați în cratița cu mirodenii și mai lăsați să fiarbă 2 minute.
Acum puneți zahărul.
Și vinul.
Amestecați atent să se dizolve zahărul și lăsați pe foc până începe să fiarbă.
Imediat îl luați de pe plită, lăsați să se mai liniștească și pătrundă 10 minute înainte de servire.
Serviți cu feliile de portocală și câteva mirodenii din cratiță, este delicios și foarte elegant.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.