Vreau astăzi să vă sugerez o rețetă de trufe de ciocolată - aș spune chiar că sunt și cele mai simple bomboane de casă, gustul nu se compară cu nimic din comerț, dar ingredientele le puteți controla singuri, la fel și gustul.
Puteți să improvizați trufe de ciocolată aromate, umplute cu orice, glazurate, sau simple, doar pudrate cu cacao/cocos/nuci. În plus, mie îmi place să le fac mai dietetice, folosesc ciocolată de 90% și le îndulcesc cu ștevie, pentru un gust bun dar conținut scăzut de carbohidrați. Aici să aveți în vedere că e nevoie de mai multă smântână lichidă decât am scris mai jos.
Oricum, le recomand cu drag și neapărat să folosiți ciocolata care vă place la gust, nu luați orice ciocolată neverificată. Ar fi bine să fie de 60-70% pentru textura optimă, dar vă orientați și pe parcursul gătitului. Zilele trecute am făcut o tură de trufe amestecate cu coajă de portocală confiata, nuci mărunțite din granola low-carb, și a ieșit o nebunie!