Vă propun în acest an să încercați rețeta de Stollen - cozonacul german tradițional, plin de fructe uscate, nuci și rom! Pe lângă gustul deosebit, are un avantaj că se poate, și chiar trebuie, preparat cu 2-4 săptămâni înainte de Crăciun. Pentru aroma și gustul perfect, necesită această perioadă de maturare, deși noi nu am rezistat și am gustat unul din ei chiar din prima zi..., cu senzația și "Uau!"-ul de rigoare!
După maturare, cozonacii devin puțin mai denși, cu o textură apropiată de turtă dulce mai moale, iar fructele, romul și nucile își unesc aromele în cel mai minunat mod. Puteți face cadouri de Crăciun din bucăți de Stollen ambalat frumos în hârtie, cu siguranță va fi foarte apreciat, noi deja am testat procedura și a fost savurat cu succes Stollen-ul cadou (Observați în poza de prezentare cum l-am ambalat eu simplu - în hârtie de copt și șnur de rafie).
În plus, puteți pune în mijloc marzipan, vedeți în pași cum îl fac eu repede în casă. Este chiar interesant, deosebit și apreciat mai mult cozonacul cu această surpriză de marzipan!