Zacuscă rapidă de dovlecei, la tigaie

Zacuscă rapidă de dovlecei, la tigaie

Nu am reușit în acest an să-mi fac rezerve de zacuscă cu dovlecei, dar am găsit o soluție absolut genială pentru a-mi potoli pofta - zacuscă rapidă de dovlecei la tigaie, rețeta de mai jos adică. Iese delicioasă chiar și cu dovleceii din import, ușor dulceață, gust complet și foarte echilibrat.

În sezon o puteți pune și în borcane, dar sterilizată la cuptor înainte. Dar eu totuși o consider rețetă rapidă și tot anul găsesc 2-3 dovlecei pentru o mică tură proaspătă de zacuscă, fără eforturi de conservare și emoții cu păstrarea în debara.

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
   
Ulei
50 ml
eu folosesc de obicei ulei de măsline
Ceapă
1 buc
   
Pastă de roșii
2 linguri
   
Sare
1 lingurita
potriviți după gust

Pași de urmat

Pas 1

Spălați dovleceii și-i treceți prin răzătoarea medie.

Zacuscă rapidă de dovlecei, la tigaie - Pas 1
Pas 2

Încălziți bine uleiul într-o tigaie mai mare și adăugați la călit dovleceii.

Zacuscă rapidă de dovlecei, la tigaie - Pas 2
Pas 3

Amestecați periodic și căliți la foc mediu, până dovleceii nu mai au deloc zeamă/apă și încep să se rumenească.

Zacuscă rapidă de dovlecei, la tigaie - Pas 3
Pas 4

Într-o altă tigaie mai mică căliți în ulei ceapa tocată mărunt, până se rumenește frumos.

Zacuscă rapidă de dovlecei, la tigaie - Pas 4
Pas 5

Adăugați repede 2-3 linguri de pastă de roșii, amestecați bine și mai căliți 2 minute.

Zacuscă rapidă de dovlecei, la tigaie - Pas 5
Pas 6

Adăugați această compoziție de ceapă cu roșii peste dovleceii căliți, amestecați bine.

Potriviți de sare, mai căliți totul împreună încă 5 minute și închideți focul.

Zacuscă rapidă de dovlecei, la tigaie - Pas 6
Pas 7

Lăsați puțin să se răcorească, apoi serviți - este la fel de bună caldă sau rece, o puteți păstra până la 5-6 zile în frigider.

Este foarte, foarte bună și cu eforturi minime!

Poftă Bună!

Zacuscă rapidă de dovlecei, la tigaie - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (un bol mediu)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 28 Nov 2020, 15:42

Acreasta este rețeta pe care ne-o făcea mama ptimăvara când apăreau dovleceii, dar roșuiile nu erau coapte încă. Mulțumesc că mi-ați amintit rețeta! În piață la țărani sunt încă dovlecei. Voi încerca chiar săptămâna aceasta. 

Roxana
Roxana 09 Dec 2020, 23:08

Pentru ca eu iubesc dovleceii si pentru ca reteta Lenei mi-a sarit in ochi, in seara aceasta, am gatit-o cu mici modificari: am folosit 4 dovlecei ( sa fie si pentru zilele viitoare :D ), am adaugat putin ardei kapia si putin mai mult sos de rosii; eu nu am calit ceapa intrucat nu prea agreez gustul de ceapa in mancare, dar putina am adaugat si eu, de data aceasta. Rezultatul este pe masura asteptarilor: gustos si aromat! Multumim, Lena, pentru inspiratie, retete si pasi! Noapte buna!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 17 Dec 2020, 10:05

Am facut si eu aceasta reteta si chiar mi-a placut. Eu am adaugat si 1 ardei kapia si 2 rosii decojite taiate cubulete, o frunza de dafin si piper.Multumesc de reteta, tare buna.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Gabi
Gabi 08 Oct 2023, 00:41

Am facut si eu bunatatea asta chiar in aceasta seara, a iesit excelent, multumesc foarte mult pentru retetele delicioase si rapide, sunt de mare ajutor!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: