Cartofi la grătar
De foarte multe ori facem cartofii la grătar în cărbuni, întregi, cred că pe viitor voi face o rețetă mică și pentru această metodă. Dar, astăzi vreau să vă arăt o modalitate ceva mai rapidă de a coace cartofii pe grătar. Se fac mult mai repede decât cei din cărbuni, au puțin alt gust și textură interesantă - dar tot se combină minunat cu niște mujdei, brânză cu smântână, telemea, etc.
Pe lângă alte legume la grătar, nu ezitați să puneți și câteva felii de cartofi, veți savura cu siguranță, chiar mai repede decât carne :)
Ingrediente
●
Cartofi albi/galbeni
3 buc
sau mai mulți, dar alegeți cartofi ceva mai mari
●
Boia ardei dulce
1 lingurita
●
Usturoi granulat(praf)
0.5 lingurite
opțional, puteți adăuga și alte mirodenii - rozmarin, oregano, etc.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cartofii se curăță de coajă și se spală bine, apoi scurgeți apa și chiar puteți să-i uscați cu niște șervețele. Recomand să alegeți cartofi mai mari, astfel feliile vor fi ceva mai generoase și mai ușor de lucrat.
Tăiați felii de aproximativ 6-7mm grosime.
Pas 2
Puneți aceste felii într-un bol și adăugați uleiul, boiaua, pudra de usturoi și alte mirodenii dacă preferați. Amestecați bine cu mâinile, ca fiecare felie de cartofi să fie uniform acoperită cu ulei și mirodenii.
Observați că nu punem acum sarea, aceasta va întări cartofii la coacere și procesul durează mai mult.
Pas 3
Puneți feliile de cartofi pe grătarul încins bine, nu uitați să ungeți grătarul cu puțin ulei sau cu o felie de slănină.
Focul de la grătar trebuie să fie mediu, un foc prea puternic le va arde prea repede, unul prea slab nu le va coace suficient. Deci aveți grijă cum vă planificați ordinea la produsele coapte pe grătar.
Pas 4
Cu un clește periodic întoarceți cartofii, până se rumenesc bine pe ambele părți.
Nu luați cartofii de pe grătar până nu-i testați și înțepați cu un cuțit - dacă cuțitul intră ușor în ei, ca în unt, sunt gata. Dacă nu, mai țineți pe grill cât e nevoie.
Pas 5
După ce scoateți cartofii într-o farfurie, presărați peste ei puțină sare și imediat serviți.
Sunt delicioși cu mujdei, salată, alte legume la grătar, brânză cu smântână, telemea, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
3 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării: