Cartofi la grătar

Cartofi la grătar

De foarte multe ori facem cartofii la grătar în cărbuni, întregi, cred că pe viitor voi face o rețetă mică și pentru această metodă. Dar, astăzi vreau să vă arăt o modalitate ceva mai rapidă de a coace cartofii pe grătar. Se fac mult mai repede decât cei din cărbuni, au puțin alt gust și textură interesantă - dar tot se combină minunat cu niște mujdei, brânză cu smântână, telemea, etc.

Pe lângă alte legume la grătar, nu ezitați să puneți și câteva felii de cartofi, veți savura cu siguranță, chiar mai repede decât carne :)

Ingrediente

Cartofi albi/galbeni
3 buc
sau mai mulți, dar alegeți cartofi ceva mai mari
Ulei
4 linguri
   
Boia ardei dulce
1 lingurita
   
Usturoi granulat(praf)
0.5 lingurite
opțional, puteți adăuga și alte mirodenii - rozmarin, oregano, etc.
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Cartofii se curăță de coajă și se spală bine, apoi scurgeți apa și chiar puteți să-i uscați cu niște șervețele. Recomand să alegeți cartofi mai mari, astfel feliile vor fi ceva mai generoase și mai ușor de lucrat.

Tăiați felii de aproximativ 6-7mm grosime.

Cartofi la grătar - Pas 1
Pas 2

Puneți aceste felii într-un bol și adăugați uleiul, boiaua, pudra de usturoi și alte mirodenii dacă preferați. Amestecați bine cu mâinile, ca fiecare felie de cartofi să fie uniform acoperită cu ulei și mirodenii.

Observați că nu punem acum sarea, aceasta va întări cartofii la coacere și procesul durează mai mult.

Cartofi la grătar - Pas 2
Pas 3

Puneți feliile de cartofi pe grătarul încins bine, nu uitați să ungeți grătarul cu puțin ulei sau cu o felie de slănină.

Focul de la grătar trebuie să fie mediu, un foc prea puternic le va arde prea repede, unul prea slab nu le va coace suficient. Deci aveți grijă cum vă planificați ordinea la produsele coapte pe grătar.

Cartofi la grătar - Pas 3
Pas 4

Cu un clește periodic întoarceți cartofii, până se rumenesc bine pe ambele părți.

Nu luați cartofii de pe grătar până nu-i testați și înțepați cu un cuțit - dacă cuțitul intră ușor în ei, ca în unt, sunt gata. Dacă nu, mai țineți pe grill cât e nevoie.

Cartofi la grătar - Pas 4
Pas 5

După ce scoateți cartofii într-o farfurie, presărați peste ei puțină sare și imediat serviți.

Sunt delicioși cu mujdei, salată, alte legume la grătar, brânză cu smântână, telemea, etc.

Poftă Bună!

Cartofi la grătar - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Balmoral
Balmoral 20 Nov 2020, 20:21

Scrijele 😊. Nu știam secretul cu sarea. De acum așa le voi face. Mulțumim mult Lena