Ingrediente
●
Aluat de foietaj cu drojdie
1 buc
link-ul spre rețetă o găsiți în primul pas, mai jos
●
Ciocolată neagră/amăruie
80 g
oricare vă place la gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând trebuie să faceți aluatul pentru croissante - este un aluat de foietaj, dar cu drojdie. Găsiți aici rețeta la pașii 1-21.
Mie îmi place să-l fac cu o zi înainte, sau chiar mai mult și îl păstrez la frigider sau congelator(dacă nu îl folosesc mai mult de 2-3 zile).
Pas 2
Înainte să vă apucați de modelat pain au chocolat, luați tableta de ciocolată și o tăiați felii subțiri de 5-6mm.
Pas 3
Scoateți aluatul de foietaj din frigider, presărați făina pe masă și ușor îl întindeți cu făcălețul.
În primul rând îl puneți cu partea mai lungă în fața dvs(ca o carte) și întindeți atent până obțineți aproximativ 24-25cm. Aceasta va fi lungimea foii de lucru în continuare.
Pas 4
Apoi întoarceți foaia, așa ca să fie ca o carte culcată sau landscape.
Întindeți iarăși cu făcălețul până obțineți lățimea de 40-42 de cm.
Pas 5
La final trebuie să aveți în față o foaie de aluat de 24x40cm.
Măsurați cu rigla sau 'ochiometric' 10 dreptunghiuri de aproximativ 8x12cm, le tăiați cu un cuțit.
Pas 6
Luați fiecare dreptunghi și puneți pe marginile laterale-scurte bucățele de ciocolată tăiată.
Pas 7
Rulați prima margine până la mijlocul dreptunghiului.
Pas 8
La fel rulați și marginea opusă.
Pas 9
Astfel formați toate pain au chocolat și le mutați cu secțiunea în jos într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Acoperiți cu o folie de plastic și lăsați să crească 2 ore la temperatura camerei.
Pas 10
Aveți grijă să preîncălziți bine cuptorul la 200 de grade, deci ar trebui să-i dați drumul când timpul de creștere a ajuns la 1 oră și jumătate.
Iar înainte să puneți pain au chocolat la cuptor, le ungeți atent cu niște albuș de ou crud.
Pas 11
Coaceți cornurile în cuptorul bine încins la 200 de grade timp de 15 minute, iar apoi încă 5-10 minute la 180 de grade. Vă orientați și după puterea cuptorului dvs.
Dacă veți pune cornurile în cuptorul neîncălzit la temperatura corectă, untul va curge din aluat, iar croissantele devin foarte uleioase și pleoștite.
Pas 12
Cele mai bune sunt calde, dar și reîncălzite la cuptorul cu microunde a 2-a zi.
În plus, puteți să le mai ungeți cu puțin gem de căpșuni la servire, dar asta după preferințe.
Poftă Bună!
Cantitate:
10 buc
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: