Ingrediente
●
Unt
100 g
să fie moale, la temperatura camerei
●
Făină albă
2 pahare
am în vedere paharul clasic de 250ml
●
Esență de vanilie
1 lingurita
puteți să mai adăugați după preferințe și puțină coajă rasă de lămâie
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați merele, le curățați de coajă, cotor și tăiați cubulețe de mărime medie.
Pas 2
Puneți într-un bol untul moale și zahărul, amestecați bine cu telul sau mixerul.
Pas 3
Apoi adăugați treptat cele 3 ouă, după fiecare amestecați bine cu telul.
Pas 4
La fel, încorporați treptat 6 linguri de ulei.
Pas 5
Acum adăugați făina, praful de copt și macul, amestecați bine.
Aluatul trebuie să fie ca un iaurt sau smântână mai densă.
Pas 6
La final adăugați în el esența de vanilie și merele tăiate cubulețe, amestecați.
Pas 7
Așterneți cu hârtie de copt tava de cuptor, aici este de 28cm în diametru, turnați în ea aluatul și nivelați uniform cu o lingură.
Pas 8
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45-50 de minute, sau până se rumenește frumos.
După cuptor, lăsați să se răcorească încă măcar o oră înainte de servire.
Pas 9
Apoi o scoateți atent din tavă, feliați și savurați, este delicioasă și foarte aromată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
4 (1 voturi)