Negresă cu dovlecei

Negresă cu dovlecei

Am gătit eu multe negrese exemplare, le găsiți toate pe site, dar aș spune că această variantă de negresă cu dovlecei este un concurent serios. Dovlecelul are gust și aromă neutră, deci nu se simte și nu se observă deloc în prăjitură, dar face textura mult mai fragedă, umedă și fină. Am reușit să-mi surprind copiii și familia, abia după degustare și aprobare au aflat din ce era făcută!

Pe lângă faptul că negresa cu dovlecei are un gust și aromă care vă dă dependență, rețeta este foarte simplă și rapidă, cu ingrediente la îndemână, nu aveți nevoie nici măcar de mixer. Acum mă gândesc să o fac ca blat de tort minunat, dar să nu-l tai în jumătate - fiind foarte fraged este mai greu de manevrat. Doar să-i pun cremă preferată (frișcă cu mascarpone, de obicei) deasupra, niște fructe și obțin cel mai delicios și frumos tort.

Ingrediente

Dovlecel
250 g
   
Făină albă
150 g
   
Cacao pudră
40 g
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Sare
0.5 lingurite
   
Ciocolată neagră/amăruie
50 g
opțional
Ouă
2 buc
   
Ulei
60 ml
   
Iaurt
60 g
sau smântână simplă
Zahăr
200 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Cântăriți o bucată de dovlecel să fie de aproximativ 250g și o treceți prin răzătoarea cea mai fină.

Dacă aveți dovlecei mai mari, ar fi bine să-i curățați înainte de coajă și semințe.

Negresă cu dovlecei - Pas 1
Pas 2

Apoi luați câteva șervețele și apăsați bine peste dovlecei, să absoarbă excesul de zeamă din ei.

Negresă cu dovlecei - Pas 2
Pas 3

Într-un bol amestecați făina cu pudra de cacao, praful de copt, sarea și ciocolata neagră tăiată bucăţele mici. Aceasta este opțională, dar va da un gust mai ciocolatos intens prăjiturii.

Negresă cu dovlecei - Pas 3
Pas 4

Într-un alt bol amestecați ouăle cu zahărul, iaurtul și uleiul, opțional puteți adăuga puțină esență de vanilie sau rom.

Negresă cu dovlecei - Pas 4
Pas 5

Puneți compoziția de făină și amestecați cu o lingură sau tel, până nu mai sunt cocoloașe.

Negresă cu dovlecei - Pas 5
Pas 6

Adăugați dovlecelul ras, amestecați bine.

Negresă cu dovlecei - Pas 6
Pas 7

Aluatul trebuie să aibă o textura mătăsoasă, puțin densă - ca de smântână sau iaurt.

Negresă cu dovlecei - Pas 7
Pas 8

Turnați acesta într-o formă de aproximativ 28cm în diametru, așternută cu hârtie de copt.

Puteți turna compoziția și într-o formă de chec simplă.

Negresă cu dovlecei - Pas 8
Pas 9

Coaceți negresa în cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 45-50 de minute, până trece testul scobitorii - adică aceasta iese curată când o înfigeți în blat.

Negresă cu dovlecei - Pas 9
Pas 10

Lăsați măcar 1 oră să se răcească, apoi o serviți cu mare plăcere și poftă, este fantastic de bună, fragedă și aromată.

Poftă Bună!

Negresă cu dovlecei - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (o negresă de 28-30cm diametru)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

RusuNarcisa119
Narcisa Rusu (RusuNarcisa119) 16 Feb 2023, 17:22

Extraordinar de buja si frageda! Nu pot sa cred cat de moale si aromata e! Si nu pot sa cred ca are in compozitie o leguma care nu se simte absolut deloc!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Mihaela 2
Mihaela Lamba (Mihaela 2) 18 Feb 2024, 18:55

Geniala prajitura, nici nu ma gandam altfel!

Mulțumesc Lena!🤗

Nota mea pentru rețetă:
Mihaela 2
Mihaela Lamba (Mihaela 2) 18 Feb 2024, 18:57

Minunata!

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Mihaela Lamba (Mihaela 2) 21 Feb 2024, 10:02

Bravo!👍👍👍👍🙏🏻🤗