Negresă cu dovlecei
Am gătit eu multe negrese exemplare, le găsiți toate pe site, dar aș spune că această variantă de negresă cu dovlecei este un concurent serios. Dovlecelul are gust și aromă neutră, deci nu se simte și nu se observă deloc în prăjitură, dar face textura mult mai fragedă, umedă și fină. Am reușit să-mi surprind copiii și familia, abia după degustare și aprobare au aflat din ce era făcută!
Pe lângă faptul că negresa cu dovlecei are un gust și aromă care vă dă dependență, rețeta este foarte simplă și rapidă, cu ingrediente la îndemână, nu aveți nevoie nici măcar de mixer. Acum mă gândesc să o fac ca blat de tort minunat, dar să nu-l tai în jumătate - fiind foarte fraged este mai greu de manevrat. Doar să-i pun cremă preferată (frișcă cu mascarpone, de obicei) deasupra, niște fructe și obțin cel mai delicios și frumos tort.
Ingrediente
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Ciocolată neagră/amăruie
50 g
opțional
●
Iaurt
60 g
sau smântână simplă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cântăriți o bucată de dovlecel să fie de aproximativ 250g și o treceți prin răzătoarea cea mai fină.
Dacă aveți dovlecei mai mari, ar fi bine să-i curățați înainte de coajă și semințe.
Pas 2
Apoi luați câteva șervețele și apăsați bine peste dovlecei, să absoarbă excesul de zeamă din ei.
Pas 3
Într-un bol amestecați făina cu pudra de cacao, praful de copt, sarea și ciocolata neagră tăiată bucăţele mici. Aceasta este opțională, dar va da un gust mai ciocolatos intens prăjiturii.
Pas 4
Într-un alt bol amestecați ouăle cu zahărul, iaurtul și uleiul, opțional puteți adăuga puțină esență de vanilie sau rom.
Pas 5
Puneți compoziția de făină și amestecați cu o lingură sau tel, până nu mai sunt cocoloașe.
Pas 6
Adăugați dovlecelul ras, amestecați bine.
Pas 7
Aluatul trebuie să aibă o textura mătăsoasă, puțin densă - ca de smântână sau iaurt.
Pas 8
Turnați acesta într-o formă de aproximativ 28cm în diametru, așternută cu hârtie de copt.
Puteți turna compoziția și într-o formă de chec simplă.
Pas 9
Coaceți negresa în cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 45-50 de minute, până trece testul scobitorii - adică aceasta iese curată când o înfigeți în blat.
Pas 10
Lăsați măcar 1 oră să se răcească, apoi o serviți cu mare plăcere și poftă, este fantastic de bună, fragedă și aromată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 buc
(o negresă de 28-30cm diametru)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)