Galetă cu dovlecei și cașcaval
În ultimul timp am făcut o adevărată pasiune pentru tot felul de galete, dar majoritatea au fost în variantă dulce, cu fructe. Astăzi vreau să vă arăt o galetă minunată în variantă sărată, cu legume, de fapt cu dovlecei, dar cred că puteți improviza cu oricare alte legume preferați și aveți la îndemână. Când vine sezonul de vinete, neapărat să încercați și o galetă cu ele - sigur va fi delicioasă!
Vreau în special să menționez aluatul la această galetă, este foarte simplu de făcut și din ingrediente la îndemână. Am experimentat foarte mult cu celălalt aluat de galete/placinte, este și el o variantă bună, mai de post - poate ceva mai fraged și crocant din cauza prafului de copt din compoziție. Aici însă, aluatul este mai ferm, mai puțin fraged, dar foarte bun, crocant și încă o variantă minunată cu care puteți lucra.
Ingrediente
●
Ulei de măsline
70 ml
sau oricare alt ulei preferați
●
Dovlecel
250 g
aproximativ un dovlecel de mărime medie
●
Roșii
250 g
aproximativ 1 roșie medie
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
●
Oregano uscat
0.5 lingurite
opțional
●
Griș de grâu
3 linguri
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim repede aluatul:
- Într-un bol puneți 1 ou, 70ml ulei și 60ml de apă, amestecați bine;
Pas 2
- Adăugați 0.5 linguriță de sare și 270g de făină.
Pas 3
- Amestecați mai întâi cu o lingură sau spatulă, până se leagă toate ingredientele.
Pas 4
- Apoi îl treceți pe masă și mai frământați 5 minute până devine uniform și neted - făină nu mai este nevoie să puneți, aluatul este foarte plăcut, moale și nelipicios.
Pas 5
- Lăsați bila de aluat 10 minute pe masă, la odihnit - eventual acoperiți cu o folie de plastic sau pungă, sau nu se usuce deasupra.
Pas 6
Până se odihnește coca, pregătiți și spălați legumele.
Pas 7
Apoi întindeți o foaie mare din aluat (presărați puțină făină pe masă, să se întindă mai ușor) și o mutați pe tava de cuptor clasic, acoperită cu hârtie de copt.
Observați că marginile aluatului chiar ies puțin din tavă, așa să faceți și voi.
Pas 8
Presărați pe mijlocul foii 2-3 linguri de griș, de obicei așa recomand dacă folosiți umplutură crudă - legume, sau fructe. Acesta va absorbi excesul de zeamă și baza plăcintei nu va fi crudă după copt.
Pas 9
Tăiați dovlecelul rondele cât mai subțiri și le distribuiți uniform peste aluat.
Observați că trebuie să lăsați 2-3cm liberi la bordură, fără umplutură.
Pas 10
Ardeiul se taie julien subțire, puneți peste dovlecei.
Pas 11
Apoi tăiați cubulețe roșiile, la fel distribuiți uniform peste restul legumelor.
Pas 12
Acum presărați peste legume puțină sare și piper negru măcinat.
Pas 13
Tăiați cașcavalul felii subțiri și îl puneți deasupra, pe toată suprafața legumelor.
Pas 14
Acum aduceți bordurile aluatului lăsate libere anterior, peste legume - ușor presați cu degetele să se așeze mai uniform.
Deasupra recomand să mai stropiți totul cu puțin ulei de măsline și oregano uscat.
Pas 15
Coaceți galeta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-40 de minute.
Pas 16
Lăsați să se răcească măcar jumătate de oră înainte de servire, va fi la fel de gustoasă caldă, sau rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)
Colecții:
Mâncăruri cu LEGUME,
Mâncăruri vegetariene,
Mâncăruri diverse copii,
Rețete ușoare,
Rețete rapide,
Legume,
Rețete de Plăcinte,
Tarte, alivenci, gălete,
Aperitive cu Brânză, Ouă, Legume