Ingrediente
●
Făină integrală de grâu
500 g
sau amestec de 300g făină integrală + 200g făină albă
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
300 g
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
●
Drojdie uscată
10 g
sau 15g drojdie proaspătă
●
Zahăr
1 lingurita
sau miere
●
Semințe de floarea-soarelui
60 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dizolvați drojdia în 100ml de apă caldă amestecată cu 1 linguriță de zahăr sau miere. Adăugați 50g de făină și lăsați 15 min.
Pas 2
În acest timp pregătiți amestecul de semințe - cântăriți mai întâi cantitățile necesare.
Pas 3
Apoi le zdrobiți un pic într-un blender. Deci nu le măcinați, doar zdrobiți.
Pas 4
Amestecați jumătate din cantitatea de semințe cu iaurtul, uleiul, sarea și oțetul.
Pas 5
Apoi adăugați 450g de făină, amestecul de drojdie și începeți să frământați aluatul.
Pas 6
Ar trebui să ajungă exact cantitățile de mai sus pentru un aluat bun, moale și elastic. Dacă este mai tare adăugați puțină apă caldă când frământați, sau făină dacă este foarte moale.
Lăsați aluatul 40-45 de min să se odihnească și să crească puțin, la loc cald, acoperit cu folie.
Pas 7
După ce s-a odihnit aluatul îl mai frământați puțin, să se uniformizeze.
Pas 8
Împărțiți aluatul în 10-12 bucățele, formați din fiecare o biluță, apoi întindeți și mai turtiți puțin ca să fie forma ovală.
Pas 9
Fiecare păinică astfel formată o înmuiați în apă și apoi tăvăliți prin cealaltă jumătate de semințe rămase.
Le puneți pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și lăsați 30 de min să se odihnească și crească puțin.
Pas 10
Apoi le dați la cuptor la temperatura medie, pentru aproximativ o oră, până se rumenesc bine.
Pas 11
Când sunt gata le lăsați să se răcească complet.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 pâinici)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
80 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)