Pot să le numesc mai românește, croissante cu unt, dar la mama lor în Franța și în toată lumea sunt French Croissants. Demult plănuiam să fac rețeta clasică de croissante franțuzești, cu textura exact așa cum le-am savurat în Paris - aerate, pufoase, aromate, fără umplutură, unse cu puțin gem de căpșuni sau portocale. Și bineînțeles o cafea bună pe lângă!
Recunosc, și fără nicio rușine, că nu mi-au ieșit din prima, și nici din a 10-a oară nu au fost perfecte... Am vrut să fie nu doar o rețetă de croissante simplă de abordat și de urmat, dar și cu rezultat aproape garantat pentru orice gospodină. De asta am încercat și studiat multe rețete și variante, și astăzi vă prezint rețeta mea finală - ușor de urmat, cu sfaturi punctate bine și importante, dar nici prea multe, fără să vă complic cu multe alte chichite profesioniste.
Cu ocazia acestor multe teste, familia mea a savurat croissante cu unt de foarte multe ori - imediat calde, a 2-a zi, reîncălzite eventual puțin la microunde. Am și congelat cornuri gata coapte, apoi la fel reîncălzite la microunde - toate variantele au fost minunate. Să nu vă fie frică, luați rețeta punctual, pas cu pas, bucurați-vă de proces și bineînțeles de rezultat!