Ingrediente
●
Zahăr
1 pahar
am în vedere aici paharul de 250ml
●
Unt
50 g
sau ulei fără miros
●
Porumb de floricele
1 pahar
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o tigaie mai mare turnați zahărul.
Pas 2
Distribuiți uniform pe toată suprafața și puneți tigaia la foc moderat-mic, să se topească zahărul încet, fără să se ardă.
Pas 3
Într-un tuci mare de 5-7 litri puneți untul și lăsați până se topește la foc iute.
Puteți folosi și ulei simplu, fără miros, în loc de unt.
Pas 4
Măsurați 1 cană/pahar cu porumb pentru floricele.
Pas 5
Când untul s-a topit complet, adăugați în oală porumbul și sarea, amestecați bine.
Pas 6
Puneți capacul și lăsați așa la foc normal să se facă popcornul.
Pas 7
Va începe să sară și se umple oala, opriți focul când nu mai auziți pocnituri.
Pas 8
Popcornul gata îl distribuiți în niște boluri mari și încăpătoare - să fie ușor de amestecat în ele când turnăm caramelul.
Pas 9
În acest timp zahărul din tigaie începe să se topească și arată așa.
Nu încercați să-l grăbiți cu foc mare sub tigaie, veți obține un caramel prea ars și amar.
Pas 10
Aveți răbdare, amestecați încet și atent în tigaie până caramelul devine lichid, de culoare maro-ciocolată și uniform.
Pas 11
Turnați jumătate din el repede, cât este fierbinte, în unul din boluri cu popcorn.
Tigaia cu caramelul rămas o puneți înapoi pe focul mic, să nu se întărească până manevrați primul bol.
Pas 12
Imediat ce ați turnat caramelul, vă mișcați foarte repede, luați 2 furculițe și amestecați bine caramelul cu popcornul.
Veți observa că totul se întărește foarte repede, se vor forma și niște bulgări mai mari de popcorn - lăsați așa, după răcirea completă aceștia se desfac ușor cu mâinile.
Pas 13
La fel am făcut și cu al doilea bol - am luat restul de caramel fierbinte de pe foc, l-am turnat peste popcorn și am amestecat bine și repede.
Pas 14
După ce se răcește puțin, desfaceți bulgării de popcorn formați și veți observa că acesta este acoperit cu o crustă crocantă și delicioasă de caramel.
Fantastic de bun și simplu este să faceți așa popcorn de casă cu caramel, în varianta desert, cu siguranță îl veți aprecia cu toții.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(2 boluri mari)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: