În sfârșit a venit rândul rețetei de pizza cu maia, fiindcă în această perioadă facem pâine de casă mai des și economisim drojdia (în caz că o aveți!), maiaua/starterul este la putere și am îndrăznit să fac cu ea pizza. Eram puțin sceptică, fără prea multe așteptări, dar după 2 încercări am dedus formula și metoda de mai jos - foarte reușită și o pizza fantastic de bună.
Este subțire, elastică, ușor crocantă pe margini - chiar foarte apropiată de ce am mâncat în Italia. Am copt-o ca și Pizza în stil italian pe o vatră improvizată, cred că merge s-o puneți și în tăvi de pizza, dar totuși aș recomanda să o faceți exact ca mine, pentru rezultate optime.
Dacă să fac comparație între pizza cu maia și pizza cu drojdie - prima este ceva mai elastică și fermă, chiar dacă este foarte subțire (și noi am devenit fani de pizza cu blat cât mai subțire). Pizza cu drojdie este ceva mai rapidă și sigură, mai la îndemână, la fel de bună, deci nu o excludem :) Soțul meu a spus că este exceptională pizza cu maia, iar cea cu drojdie foarte bună...
Deși pare o rețetă puțin mai complexă, nu vă speriați, necesită doar puțină organizare, iar rezultatul merită acest mic efort.