Popcorn de casă
Cu câteva zile în urmă mi-a venit o comandă mai mare de produse, printre care și o pungă de porumb pentru popcorn. Aveam demult poftă de floricele din porumb așa cum le făcea bunica, la ceaun, deci m-am și pus pe treabă. Ne-a plăcut tare mult la toți acest popcorn de casă, fetele nu se mai puteau opri din mâncat și tot mă lăudau că sunt cea mai bună mamă. Deci a meritat să fac floricele măcar pentru asta!
Oricum, aceste floricele de porumb chiar sunt bune și nu se compară deloc cu cele din comerț - aroma de prăjit e mai intensă chiar, și puteți oricând să controlați pe ce le prăjiți - uleiul preferat sau unt. Făcusem o tură și cu unt, ies foarte bune, dar are tendința să ardă ceva mai repede - dacă aveți cum, mai bine să faceți Unt clarifiat sau Ghee(acesta nu arde), și apoi să-l folosiți la gătit popcorn de casă.
Ingrediente
●
Porumb de floricele
1 pahar
se mai numește porumb pentru popcorn
●
Ulei
100 ml
puteți folosi orice ulei fără miros prea intens, sau unt(eventual unt clarifiat-ghee)
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Așa arată porumbul pentru floricele, deci aveți grijă să nu luați oricare porumb uscat pentru asta - trebuie să fie clar menționat că se folosește la popcorn.
Pas 2
Pentru 1 pahar de porumb uscat aveți nevoie de un tuci mare (sau oală cu fund mai gros) de aproximativ 7 litri volum.
Dacă nu aveți un vas atât de mare, puteți folosi o tigaie adâncă cu capac - dar neapărat micșorați proporțional și cantitatea de porumb!
Pas 3
Deci puneți pe foc oala cu ulei și lăsați să se încingă bine.
Pas 4
În acest timp pregătiți și măsurați porumbul pentru floricele.
Pas 5
Când s-a încâlzit bine uleiul, adăugați în el porumbul și sarea.
Pas 6
Amestecați repede cu o lingură și puneți capacul la tuci.
Lăsați în continuare oala pe foc mediu spre mare și așteptați.
Pas 7
Peste câteva minute începe show-ul - porumbul se desface și sare, iar datorită capacelor moderne de sticlă puteți observa acest proces foarte frumos.
Maria mea mică a fost foarte încântată de el :)
Pas 8
Foarte repede oala se umple cu popcorn, iar când nu mai auziți pocnituri închideți focul și dați capacul la o parte.
Pas 9
Apoi îl treceți în boluri și savurați, cât e fierbinte pare puțin mai moale, dar se răcește repede și devine crocant și delicios. Îl mai reglați după gust cu sare, dar asta depinde de gusturile fiecăruia.
Oricum, mânuțele mici se apucă repede de furat floricele...abia mai reușeam să fac poză finală :)
Poftă Bună!
Cantitate:
2 buc
(adică 2 boluri mari)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
5 min
Data publicării: