Lasagna cu pui și ciuperci

Lasagna cu pui și ciuperci

În familia noastră lasagna este mâncare de alint, copiii o adoră și de fiecare dată o savurează fără comentarii și multe frământări la masă. Bineînțeles este un mare hit rețeta de lasagna clasică, dar de ceva timp ne place mult și această lasagna albă cu carne de pui și ciuperci. Are un gust mai fin și se prepară ceva mai repede, pentru că nu trebuie să așteptați mult până se pregătește sosul Bolognese, ca la rețeta clasică.

În orice rețetă de lasagna sunt importante ingredientele, dar și o corectă echilibrare a straturilor când se montează în tavă. În funcție de dimensiunea și înălțimea tăvii, pot fi un pic diferite cantitatea foilor de lasagna, a sosului și umpluturii. Și încercați să nu puneți prea multă carne, trebuie să fie atât cât să se combine cu sosul și foile de lasagna. Chiar dacă va rămâne puțină umplutură, o folosiți într-o omletă, sau o mâncărică cu cartofi - nu aglomerați lasagna, veți vedea în timp, cu experiența cumulată, că am dreptate.

Semipreparate

2 portii
deci neapărat faceți cantitate dublă de sos alb!

Ingrediente

Carne de pui
500 g
pulpe dezosate sau piept de pui
Ciuperci conservate
200 g
adică 1 borcan mic de ciuperci în apă, sau vreo 5 ciuperci albe proaspete
Foi de lasagna
250 g
folosesc de obicei foi care nu necesită prefierbere - aproximativ 15 bucăți în cutie
Ulei
30 ml
   
Cașcaval
200 g
oricare preferați
Sare
1 lingurita
   
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

În primul rând pregătim repede carnea de pui.

Eu o tai cubulețe mici și călesc în tigaie cu puțin ulei.

Mă gândesc data viitoare s-o prefierb vreo oră înainte de călire(este opțional), să aibă o textură și mai interesantă lasagna.

Lasagna cu pui și ciuperci - Pas 1
Pas 2

Când carnea începe să se rumenească, adăugați ciupercile scurse de apă și mai căliți 5 minute.

La urmă potriviți de sare și piper după gust, bineînțeles.

Lasagna cu pui și ciuperci - Pas 2
Pas 3

Recomand să nu pregătiți Sosul Bechamel prea din timp - se întărește puțin și îl veți lucra mai greu la montare.

Deci faceți 2 porții(adică folosiți 1 litru de lapte) de Sos Bechamel după rețeta de aici.

Lasagna cu pui și ciuperci - Pas 3
Pas 4

Cum este gata Sosul Bechamel și carnea, ne apucăm repede să montăm lasagna.

Luați o tavă adâncă de cuptor, aici am una de 20x30cm din sticlă(de la Ikea apropo și e super utilă).

Ungeți baza tăvii cu 2-3 polonice de sos alb, îl întindeți uniform pe toată suprafața.

Lasagna cu pui și ciuperci - Pas 4
Pas 5

Apoi aranjați un strat de foi de lasagna, luate așa direct din cutie dacă se menționează pe ea că nu necesită prefierbere.

Lasagna cu pui și ciuperci - Pas 5
Pas 6

Apoi le ungeți cu 1-2 polonice de sos alb și puneți câteva linguri din umplutura de carne - toate distribuite uniform.

Lasagna cu pui și ciuperci - Pas 6
Pas 7

Apoi iarăși aranjați un rând foi de lasagna și tot așa - până se umple tava, sau terminați umplutura. Aici aveți grijă să le echilibrați toate și puneți uniform, la mine de exemplu, au ieșit 4 straturi de foi și 3 de umplutură cu carne și ciuperci.

Important! Ultimul strat de foi se unge doar cu sos Bechamel din abundență, fără carne.

Lasagna cu pui și ciuperci - Pas 7
Pas 8

Peste acest ultim strat distribuiți uniform cașcavalul dat prin răzătoare.

Lasagna cu pui și ciuperci - Pas 8
Pas 9

O coaceți timp de 40-45 de minute la 200 de grade, dar neapărat să aveți în vedere și un timp de odihnă după cuptor.

Îmi place s-o las măcar 20 de minute așa pe masă, înainte de servire, cât să nu se întărească cașcavalul de deasupra și să se pătrundă bine toate aromele.

Lasagna cu pui și ciuperci - Pas 9
Pas 10

Și gata, savurați lasagna împreună cu toată familia și neapărat cu o salată pe lângă.

Poftă Bună!

Lasagna cu pui și ciuperci - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Stefy3
Stefy3 31 Jan 2020, 18:24

Bună, Lena! Ce foi de lasagna ai folosit? Mulțumesc.

lena
Elena (lena) Stefy3 31 Jan 2020, 18:43

Cele cu ou de la Barilla.

AnaRata286
Ana Rata (AnaRata286) 31 Jan 2020, 19:09

Bună de tot! Si usor de gătit.

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Ana Rata (AnaRata286) 31 Jan 2020, 19:24

Perfect! Sa aveti pofta buna😘

Lubita
Lubita Iancu (Lubita) 06 Feb 2020, 21:00

Foarte buna,voi face si eu combinatia asta pentru ca-mi place lasagna cu orice

Stefy3
Stefy3 09 Feb 2020, 11:56

Am făcut ieri lasagna,o reteta ușor de făcut și tare delicioasa :) Mulțumim, Lena!

Apropo, când ne mai vedem la un atelier de gătit?(la cel din octombrie 2016 am fost și mi-a plăcut tare mult).

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: