Lasagna cu pui și ciuperci
În familia noastră lasagna este mâncare de alint, copiii o adoră și de fiecare dată o savurează fără comentarii și multe frământări la masă. Bineînțeles este un mare hit rețeta de lasagna clasică, dar de ceva timp ne place mult și această lasagna albă cu carne de pui și ciuperci. Are un gust mai fin și se prepară ceva mai repede, pentru că nu trebuie să așteptați mult până se pregătește sosul Bolognese, ca la rețeta clasică.
În orice rețetă de lasagna sunt importante ingredientele, dar și o corectă echilibrare a straturilor când se montează în tavă. În funcție de dimensiunea și înălțimea tăvii, pot fi un pic diferite cantitatea foilor de lasagna, a sosului și umpluturii. Și încercați să nu puneți prea multă carne, trebuie să fie atât cât să se combine cu sosul și foile de lasagna. Chiar dacă va rămâne puțină umplutură, o folosiți într-o omletă, sau o mâncărică cu cartofi - nu aglomerați lasagna, veți vedea în timp, cu experiența cumulată, că am dreptate.
Semipreparate
●
2 portii
deci neapărat faceți cantitate dublă de sos alb!
Ingrediente
●
Carne de pui
500 g
pulpe dezosate sau piept de pui
●
Ciuperci conservate
200 g
adică 1 borcan mic de ciuperci în apă, sau vreo 5 ciuperci albe proaspete
●
Foi de lasagna
250 g
folosesc de obicei foi care nu necesită prefierbere - aproximativ 15 bucăți în cutie
●
Cașcaval
200 g
oricare preferați
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând pregătim repede carnea de pui.
Eu o tai cubulețe mici și călesc în tigaie cu puțin ulei.
Mă gândesc data viitoare s-o prefierb vreo oră înainte de călire(este opțional), să aibă o textură și mai interesantă lasagna.
Pas 2
Când carnea începe să se rumenească, adăugați ciupercile scurse de apă și mai căliți 5 minute.
La urmă potriviți de sare și piper după gust, bineînțeles.
Pas 3
Recomand să nu pregătiți Sosul Bechamel prea din timp - se întărește puțin și îl veți lucra mai greu la montare.
Deci faceți 2 porții(adică folosiți 1 litru de lapte) de Sos Bechamel după rețeta de aici.
Pas 4
Cum este gata Sosul Bechamel și carnea, ne apucăm repede să montăm lasagna.
Luați o tavă adâncă de cuptor, aici am una de 20x30cm din sticlă(de la Ikea apropo și e super utilă).
Ungeți baza tăvii cu 2-3 polonice de sos alb, îl întindeți uniform pe toată suprafața.
Pas 5
Apoi aranjați un strat de foi de lasagna, luate așa direct din cutie dacă se menționează pe ea că nu necesită prefierbere.
Pas 6
Apoi le ungeți cu 1-2 polonice de sos alb și puneți câteva linguri din umplutura de carne - toate distribuite uniform.
Pas 7
Apoi iarăși aranjați un rând foi de lasagna și tot așa - până se umple tava, sau terminați umplutura. Aici aveți grijă să le echilibrați toate și puneți uniform, la mine de exemplu, au ieșit 4 straturi de foi și 3 de umplutură cu carne și ciuperci.
Important! Ultimul strat de foi se unge doar cu sos Bechamel din abundență, fără carne.
Pas 8
Peste acest ultim strat distribuiți uniform cașcavalul dat prin răzătoare.
Pas 9
O coaceți timp de 40-45 de minute la 200 de grade, dar neapărat să aveți în vedere și un timp de odihnă după cuptor.
Îmi place s-o las măcar 20 de minute așa pe masă, înainte de servire, cât să nu se întărească cașcavalul de deasupra și să se pătrundă bine toate aromele.
Pas 10
Și gata, savurați lasagna împreună cu toată familia și neapărat cu o salată pe lângă.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)