Am început să lucrez la această rețetă de supă Ramen puțin cam sceptică, dar fiindcă eram curioasă să o fac neapărat în casă, am zis să testez atent, etapă cu etapă. Și merită din plin, a reușit să mă surprindă această combinație de arome, chiar să ne placă la toți, inclusiv și copiilor.
Supa ramen japoneză are 3 mari componente - o supă de carne hrănitoare și aromată, tăițeii japonezi/noodles și toppingurile. Recomand neapărat să faceți în primul rând supa așa cum trebuie, fiartă bine cu oase și legumele specifice bucătăriei asiatice - după ce e gata supa, restul le puteți adapta după plac și posibilități.
Dacă ajungeți mai avansați puteți face și noodles de casă pentru ramen, eu deocamdată mă mulțumesc cu cei din comerț. Iar la partea cu toppinguri, obligatorii sunt - jumătățile de ou și feliile de carne, iar pe urmă adaptați fiecare farfurie după plac. De exemplu, la copii nu am pus ceapă verde, dar în schimb le-am adăugat porumb fiert din conservă și morcovi cruzi tăiați fideluță. La noi am pus în plus și niște ciuperci shiitake fierte din supă, ar merge și niște ciuperci urechi de lemn, deci vă adaptați.
Bineînțeles că rețeta mea de supă Ramen este una simplă, dar sunt foarte multe variante de ramen mai șmechere, însă baza tot de aici pornește. Este o rețetă simplă și universală, pentru începători în special, iar când dați de gust, puteți experimenta și cu alte rețete mai avansate.