Furnici în copac

Furnici în copac

De când experimentez cu bucătăria chinezească, deja avem niște mâncăruri preferate pe care le gătesc la fel de mult ca și pe cele tradiționale locale. Aceste Furnici în copac sunt foarte apreciate de toată familia noastră, dar în plus, îmi place să provoc musafirii cu ea. Mâncarea are o culoare puțin ciudată inițial, de la sosul de soia și tăițeii chinezești, dar după prima gustare impresionează mult de tot - chiar și eu nu mă încumetam s-o fac acasă din prima, mai întâi am gustat la un fast-food chinezesc, mi-a plăcut combinația și am reprodus-o acasă.

Pot să vă spun cu siguranță că Furnicile în copac gătite acasă au un gust mult mai fain și complet decât cele de restaurant. Soțul este unul din cei care apreciase primul mâncarea asta în comparație cu cea de restaurant. Ingredientele nu sunt complicate și le cam găsiți în supermarketurile mai mari. Totuși eu vă recomand să folosiți cele achiziționate chiar din magazine chinezești, aveți un articol aici ceva mai explicativ despre Ingredientele chinezești. Mai îndemână este să le luați online, sunt câteva magazine mai serioase și livrează produse bune.

Mai jos vă dau o variantă din care mănâncă și copiii, adică nu foarte picantă, dar puteți ușor regla nota picantă cu Uleiul aromat chinezesc, nouă ne place mult acesta și îl avem permanent la îndemână.

Ingrediente

Carne de porc tocată
500 g
   
Ciuperci negre chinezești uscate
50 g
am în vedere ciupercile urechi de lemn
Tăiței chinezești
200 g
din aceia transparenți - de orez sau fasole mung (aveți poză în pași)
Ceapă verde
2 buc
adică 2 fire
Sare
1 lingurita
   
Sos de soia dark
1 lingura
   
Vin de orez
1 lingura
nu este la fel ca oțetul de orez!
Amidon
1 lingura
   
Ulei de susan
2 linguri
   
Ulei de arahide
50 ml
sau alt ulei pentru prăjit
Ghimbir ras
1 lingurita
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
și un ardei iute, dacă faceți mâncarea picantă
Sos de soia light
3 linguri
   
Susan
1 lingurita
plus ulei aromat chinezesc, aveți link-ul la rețetă în pași

Pași de urmat

Pas 1

Recomand în primul rând să marinați carnea pentru Furnici în copac.

Deci puneți într-un bol carnea tocată și adăugați la ea:

- 1 linguriță de sare

- 1 lingură sos de soia Dark (cel mai vâscos și dens)

- 1 lingură vin de orez

- 1 lingură ulei de susan

- 1 lingură amidon

Amestecați bine toate acestea cu mâinile și lăsați la marinat - măcar 30 de minute sau câteva ore la frigider.

Furnici în copac - Pas 1
Pas 2

Apoi puneți la hidratat ciupercile urechi de lemn uscate pentru 30-60 de minute, timpul depinde de marca ciupercilor.

Adică puneți ciupercile într-un bol și turnați apă rece să le acopere bine.

Furnici în copac - Pas 2
Pas 3

Veți observa că sunt bine hidratate, când își măresc considerabil volumul și sunt elastice.

Aici recomand să le mai spălați sub jet de apă rece, apoi să le tăiați cotorul lemnos. Unele mărci se vând deja fără acesta, deci aveți grijă.

Furnici în copac - Pas 3
Pas 4

În timp am testat multe mărci de tăiței la această rețetă, cel mai bine mă împac cu marca din poze și se găsesc în magazine gen Mega Image și Carrefour.

Furnici în copac - Pas 4
Pas 5

Nu trebuie preparați cumva special, doar se toarnă apă fierbinte și se lasă câteva minute.

Dacă folosiți altfel de tăiței, le gătiți după recomandările de pe cutie.

Furnici în copac - Pas 5
Pas 6

Apoi scurgeți apa și adăugați 1 lingură ulei de susan, amestecați.

În plus, puteți să le mai tăiați cu o foarfecă de bucătărie, nu fac asta întotdeauna pentru că se mănâncă mai ușor cu bețele chinezești când sunt mai lungi.

Furnici în copac - Pas 6
Pas 7

După ce ați făcut toate manevrele de mai sus, rămâne să pregătiți și cele câteva legume din rețetă.

Mai întâi tăiați ceapa verde și separați partea verde (se va folosi la ornat doar) de cea albă (o vom căli).

Furnici în copac - Pas 7
Pas 8

Și treceți prin răzătoare rădăcina de ghimbir, apoi usturoiul prin presă.

Deci, aici am pregătit ceapa albă (partea de la ceapa verde) tocată, usturoiul pisat și ghimbirul ras.

Furnici în copac - Pas 8
Pas 9

Acum ne apucăm efectiv să gătim Furnicile în copac.

Într-o tigaie încălziți uleiul de arahide, adăugați în el ceapa albă tocată și lăsați până începe să se rumenească ușor.

Apoi adăugați usturoiul pisat, ghimbirul și opțional niște ardei iute tocat. Amestecați bine și mai lăsați 10 secunde.

Furnici în copac - Pas 9
Pas 10

Puneți carnea tocată marinată în tigaie și o căliți bine, periodic amestecând în ea până se răsfiră.

Furnici în copac - Pas 10
Pas 11

După ce carnea s-a gătit bine, puneți ciupercile pregătite anterior, amestecați bine și mai căliți totul 5 minute împreună.

Furnici în copac - Pas 11
Pas 12

Adăugați tăițeii și câteva linguri de sos de soia clasic, sau Light, amestecați bine.

Mai lăsați puțin pe foc încă 5-10 minute, potriviți de sare sau sos de soia după gust.

Furnici în copac - Pas 12
Pas 13

Serviți mâncarea caldă, ornată cu fire de ceapă verde, susan și puțin ulei aromat chinezesc (aici rețeta).

Este la fel de bună și reîncălzită, deci puteți să faceți porție mai mare și să vă bucurați de ea încă la o masă.

Poftă Bună!

Furnici în copac - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (8-10 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

AnaRata286
Ana Rata (AnaRata286) 08 Feb 2020, 15:50

Pe aplicație din lista de ingrediente lipsesc ciupercile si xarnea tocata😉

igor.butuc.g
igor.butuc.g Ana Rata (AnaRata286) 08 Feb 2020, 16:13

Multumim pentru sesizare. Investigam si rezolvam.

igor.butuc.g
igor.butuc.g Ana Rata (AnaRata286) 09 Feb 2020, 11:36

Am rezolvat problema. Acum în aplicație nu ar mai trebui sa lipsească ingrediente. Mulțumim de sesizare!

AnaRata286
Ana Rata (AnaRata286) igor.butuc.g 10 Feb 2020, 18:09

👍

DizzyTanathos429
Dizzy Tanathos (DizzyTanathos429) 14 Jan 2021, 14:47

Am incercat reteta si iese delicios.
Din pacate nu am gasit vin de orez, am pus putin vin alb demisec si a iesit ok.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: