Furnici în copac
De când experimentez cu bucătăria chinezească, deja avem niște mâncăruri preferate pe care le gătesc la fel de mult ca și pe cele tradiționale locale. Aceste Furnici în copac sunt foarte apreciate de toată familia noastră, dar în plus, îmi place să provoc musafirii cu ea. Mâncarea are o culoare puțin ciudată inițial, de la sosul de soia și tăițeii chinezești, dar după prima gustare impresionează mult de tot - chiar și eu nu mă încumetam s-o fac acasă din prima, mai întâi am gustat la un fast-food chinezesc, mi-a plăcut combinația și am reprodus-o acasă.
Pot să vă spun cu siguranță că Furnicile în copac gătite acasă au un gust mult mai fain și complet decât cele de restaurant. Soțul este unul din cei care apreciase primul mâncarea asta în comparație cu cea de restaurant. Ingredientele nu sunt complicate și le cam găsiți în supermarketurile mai mari. Totuși eu vă recomand să folosiți cele achiziționate chiar din magazine chinezești, aveți un articol aici ceva mai explicativ despre Ingredientele chinezești. Mai îndemână este să le luați online, sunt câteva magazine mai serioase și livrează produse bune.
Mai jos vă dau o variantă din care mănâncă și copiii, adică nu foarte picantă, dar puteți ușor regla nota picantă cu Uleiul aromat chinezesc, nouă ne place mult acesta și îl avem permanent la îndemână.
Ingrediente
●
Carne de porc tocată
500 g
●
Ciuperci negre chinezești uscate
50 g
am în vedere ciupercile urechi de lemn
●
Tăiței chinezești
200 g
din aceia transparenți - de orez sau fasole mung (aveți poză în pași)
●
Ceapă verde
2 buc
adică 2 fire
●
Sos de soia dark
1 lingura
●
Vin de orez
1 lingura
nu este la fel ca oțetul de orez!
●
Ulei de susan
2 linguri
●
Ulei de arahide
50 ml
sau alt ulei pentru prăjit
●
Ghimbir ras
1 lingurita
●
Usturoi (cățeii)
2 buc
și un ardei iute, dacă faceți mâncarea picantă
●
Sos de soia light
3 linguri
●
Susan
1 lingurita
plus ulei aromat chinezesc, aveți link-ul la rețetă în pași
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Recomand în primul rând să marinați carnea pentru Furnici în copac.
Deci puneți într-un bol carnea tocată și adăugați la ea:
- 1 linguriță de sare
- 1 lingură sos de soia Dark (cel mai vâscos și dens)
- 1 lingură vin de orez
- 1 lingură ulei de susan
- 1 lingură amidon
Amestecați bine toate acestea cu mâinile și lăsați la marinat - măcar 30 de minute sau câteva ore la frigider.
Pas 2
Apoi puneți la hidratat ciupercile urechi de lemn uscate pentru 30-60 de minute, timpul depinde de marca ciupercilor.
Adică puneți ciupercile într-un bol și turnați apă rece să le acopere bine.
Pas 3
Veți observa că sunt bine hidratate, când își măresc considerabil volumul și sunt elastice.
Aici recomand să le mai spălați sub jet de apă rece, apoi să le tăiați cotorul lemnos. Unele mărci se vând deja fără acesta, deci aveți grijă.
Pas 4
În timp am testat multe mărci de tăiței la această rețetă, cel mai bine mă împac cu marca din poze și se găsesc în magazine gen Mega Image și Carrefour.
Pas 5
Nu trebuie preparați cumva special, doar se toarnă apă fierbinte și se lasă câteva minute.
Dacă folosiți altfel de tăiței, le gătiți după recomandările de pe cutie.
Pas 6
Apoi scurgeți apa și adăugați 1 lingură ulei de susan, amestecați.
În plus, puteți să le mai tăiați cu o foarfecă de bucătărie, nu fac asta întotdeauna pentru că se mănâncă mai ușor cu bețele chinezești când sunt mai lungi.
Pas 7
După ce ați făcut toate manevrele de mai sus, rămâne să pregătiți și cele câteva legume din rețetă.
Mai întâi tăiați ceapa verde și separați partea verde (se va folosi la ornat doar) de cea albă (o vom căli).
Pas 8
Și treceți prin răzătoare rădăcina de ghimbir, apoi usturoiul prin presă.
Deci, aici am pregătit ceapa albă (partea de la ceapa verde) tocată, usturoiul pisat și ghimbirul ras.
Pas 9
Acum ne apucăm efectiv să gătim Furnicile în copac.
Într-o tigaie încălziți uleiul de arahide, adăugați în el ceapa albă tocată și lăsați până începe să se rumenească ușor.
Apoi adăugați usturoiul pisat, ghimbirul și opțional niște ardei iute tocat. Amestecați bine și mai lăsați 10 secunde.
Pas 10
Puneți carnea tocată marinată în tigaie și o căliți bine, periodic amestecând în ea până se răsfiră.
Pas 11
După ce carnea s-a gătit bine, puneți ciupercile pregătite anterior, amestecați bine și mai căliți totul 5 minute împreună.
Pas 12
Adăugați tăițeii și câteva linguri de sos de soia clasic, sau Light, amestecați bine.
Mai lăsați puțin pe foc încă 5-10 minute, potriviți de sare sau sos de soia după gust.
Pas 13
Serviți mâncarea caldă, ornată cu fire de ceapă verde, susan și puțin ulei aromat chinezesc (aici rețeta).
Este la fel de bună și reîncălzită, deci puteți să faceți porție mai mare și să vă bucurați de ea încă la o masă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(8-10 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)