Ingrediente
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Unt
30 g
să fie topit și răcit
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Facem mai întâi aluatul - într-un bol puneți 2 ouă, 70g de zahăr, esența de vanilie și un pic de sare. Bateți bine cu un mixer până compoziția devine spumă mai albă.
Opțional puteți să mai adăugați puțină coajă rasă de lămâie, eu nu am pus, am vrut prăjitura să aibă gust fin de vanilie și nu de lămâie.
Pas 2
Adăugați apoi laptele și untul topit, amestecați.
Pas 3
La final puneți făina și praful de copt, iarăși amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 4
Merele spălate bine, se curăță de coajă și cotor. Apoi le tăiați felii cât mai subțiri, cu un cuțit sau o răzătoare mandolină.
Pe parcurs ce le tăiați, adăugați-le în aluat și amestecați să se încorporeze.
Pas 5
Cam așa arată după ce am pus toate merele în aluat - observați că acesta doar le unge, merele nu trebuie să fie complet acoperite de aluat.
Pas 6
Mutati compozitia într-o tavă de 26-28cm în diametru, acoperită cu hârtie de copt. Neapărat neteziți, presati și scuturați prăjitura când este în tava, ca să se așeze cât mai bine, să nu fie merele prea răsfirate.
O coaceți timp de 40-45 de minute la 200 de grade.
Pas 7
Lăsați în tavă până se răcește complet, apoi o serviți și încercați să vă opriți la timp, este prea spornică la mâncat (mai ales când este caldă).
Poftă Bună!
Cantitate:
1300 g
(8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)