Tort Ecler Rețetă VIDEO
Geniala ideea acestui Tort Ecler - de fapt este o mare prăjitură Ecler, dar cu mai puțină muncă decât la eclerele clasice. La o poftă mare de eclere satisfaceți pe toată lumea dintr-o lovitură, și cu mult mai puțin efort.
Pe de altă parte, nimeni nu refuză un tort Ecler la orice festivitate, anume simplitatea are farmecul aici, blaturile aerate și fragede, plus crema clasică de vanilie niciodată nu lasă pe cineva indiferent. Eu întotdeauna optez pentru cât mai simplu, și nu recomand să-l decorați mai mult decât cu zahăr pudră, poate eventual niște fructe deasupra.
Tortul Ecler se pregătește simplu, trebuie doar să vă organizați corect, în Video aveți mai detaliat tot procesul de gătire, dar dacă nu aveți răbdare să-l vedeți tot, pașii cu poze de mai jos vă vor ajuta.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Lapte
700 ml
600ml pentru cremă și 100ml în blat
●
Unt
280 g
200g în cremă (să fie moale, la temperatura camerei!) și 80g în blat
●
Amidon alimentar
60 g
puteți înlocui cu aceeași cantitate de făină, dar totuși recomand să nu renunțați ușor la el
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Ouă
6 buc
2 ouă pentru cremă și 4 ouă în blat
●
Zahăr pudră
1 lingura
pentru ornat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
1. Cremă
Vom face crema prima pentru că are nevoie de timp ca să se răcească - cât veți pregăti blaturile va fi tocmai bună de folosit la tort.
Deci, într-un bol amestecați 150g de zahăr cu 60g de amidon.
Pas 2
Apoi adăugați aici 2 ouă, esența de vanilie și 200ml de lapte, amestecați bine compoziția cu un tel, să nu aibă deloc cocoloașe.
Pas 3
Într-o cratiță cu fund mai gros puneți la încălzit 400ml de lapte.
Când începe să fiarbă adăugați atent compoziția de mai înainte și amestecați continuu cu telul în cratiță.
Pas 4
Lăsați așa crema pe foc, dar continuați să amestecați constant cu telul - se va face densă foarte repede și riscați să fie cocoloașe dacă nu sunteți pe fază.
Deci, când începe să se îngroașe, amestecați mai intens până se desfac toate cocoloașele și luați oala de pe foc.
Pas 5
Ca să se răcească mai repede, o mutați din cratița fierbinte într-un bol mai mare, și neapărat acoperiți deasupra cu o bucată de pungă, sau folie de plastic alimentară. Are tendința la răcire să facă o crustă uscată deasupra, și așa evităm acest lucru.
Pas 6
2. Blaturile de Ecler
Acum facem 2 blaturi din aluat tip ecler - pentru asta puneți într-o cratiță 100ml lapte, 100ml apă, 80g de unt și 0.5 linguriță de sare. Puneți acestea pe foc și lăsați până încep să fiarbă.
Pas 7
Apoi adăugați făina și amestecați repede cu un tel - veți obține un aluat mai dens și gros.
Lăsați pe masă 5-10 minute să se răcorească puțin.
Pas 8
Acum adăugați pe rând 4 ouă în aluat.
Deci puneți 1 ou, amestecați bine până se încorporează, apoi adăugați următorul.
Pas 9
După al 4-lea ou aluatul devine așa - ca o smântână mai groasă.
Pas 10
Turnați jumătate din acesta într-o tavă așternută cu hârtie de copt și nivelați.
Tava mea are aici 28cm în diametru și recomand să fie cu borduri detașabile.
Pas 11
Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, până se rumenește frumos.
La coacere acesta se mai umflă, dar după răcire se lasă - oricum rămâne cu denivelări și este normal, pentru că este aluat de ecler.
Pas 12
Lăsați-l 15 minute să se răcorească, cu un cuțit treceți pe lângă bordură și scoateți inelul detașabil de la tavă.
Trageți atent de hârtie și luați blatul din formă.
Pas 13
Iarăși așterneți tava cu hârtie de copt, puneți la loc bordura și turnați restul de aluat, nivelați și puneți la cuptor.
După coacere lăsați să se răcească și acest blat.
Pas 14
3. Montarea tortului
Când sunt gata blaturile, crema și 200g de unt sunt la temperatura camerei, ne apucăm să montăm tortul.
Pas 15
Adăugați 200g de unt moale în cremă și amestecați bine cu mixerul.
Pas 16
Din cele 2 blaturi alegeți unul care va sta deasupra tortului și altul la bază.
Pas 17
Acum puneți unul din ele înapoi în forma de copt cu inelul detașabil - observați că am lăsat hârtia de copt, pe urmă mă ajută să mut tortul ușor din tavă pe platou.
Turnați deasupra toată crema de vanilie.
Pas 18
Nivelați bine cu o lingură și puțin apăsați în zonele mai cu valuri.
Pas 19
Aranjați deasupra celălalt blat și ușor apăsați, să se lipească bine de cremă.
Acum puneți tortul la frigider pentru minim 4-6 ore sau chiar peste noapte.
Pas 20
După acest timp treceți cu un cuțit subțire pe lângă bordurile tăvii.
Pas 21
Scoateți inelul detașabil și mutați atent tortul pe o farfurie sau platou.
În video vedeți mai bine acest proces.
Pas 22
Ornați deasupra cu zahăr pudră și eventual niște fructe preferate.
Pas 23
Serviți și savurați, este fantastic de bun, elegant, simplu și foarte apreciat de toată lumea.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 buc
(8-10 porții)
Timp de preparare:
240 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)