Ingrediente
●
Orez
200 g
oricare vă place - aici am folosit orez Basmati
●
Fidea
100 g
din aceea fină, din comerț - vedeți la pasul 1 o poză cu ea
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cam așa arată fideaua fină din comerț pe care vă recomand să o folosiți la rețetă.
Alegeți orice marcă, la un preț care vă convine.
Pas 2
Într-o cratiță cu fund gros, sau o tigaie mai adâncă topiți untul.
Pas 3
Adăugați fideaua, lăsați să se călească la foc mediu și amestecați periodic.
Pas 4
Cam așa arată când este gata, oricum vă dați seama și după aromă.
Nu plecați departe pentru că se călește foarte repede.
Pas 5
Nu uitați între timp să măsurați orezul și îl spălați în 2-3 ape.
Pas 6
Adăugați acesta peste fideaua rumenită din cratiță, amestecați și mai căliți împreună 2-3 minute.
Pas 7
Acum turnați 400ml de apă în cratiță și adăugați sarea.
Amestecați bine și lăsați la foc mare până începe să fiarbă totul.
Pas 8
Apoi faceți focul mic, puneți capacul la cratiță și lăsați așa aproximativ 10-15 minute.
Pas 9
După acest timp veți observa că orezul absorbe toată apa.
Pas 10
Acum închideți focul sub cratiță, dar nu umblați la ea - nu scoateți capacul și nu amestecați în orez deloc.
Lăsați așa să se gătească "pasiv" 30-60 de minute în aburii din cratiță, să se imerseze complet toate aromele.
Pas 11
Înainte de servire îl amestecați bine și răsfirați cu o lingură mare.
Este minunat și îl puteți servi ca garnitură la o mâncare de legume, carne sau pește.
Poftă Bună!
Cantitate:
600 g
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)