Pot să declar cu siguranță că rețeta de macarons a fost cea mai testată în bucătăria mea. Și asta numai din cauza spiritului meu critic și perfecționist - am avut încercări reușite, dar din cauza la câteva eșecuri pe care nu mi le puteam explica, am testat în continuare rețeta pentru a deduce formula de macarons cu cea mai mare rată de reușită. Așa că toată familia, rudele și prietenii au mâncat timp de 1 an macarons frumoase, dar și crăpate, explodate, înmuiați, etc.
Din start vă atenționez că trebuie să aveți un cuptor cu o temperatură posibil de controlat electronic la 120-150 de grade, altfel va fi un fel de joc de noroc, cu siguranță. Eu am avut un cuptor cu temperatura reglabilă aproximativ și îmi făcea alternativ câte o tură de macarons bunicele, iar alta mi-o strica definitiv. Dar după ce s-au aliniat stelele și a trebuit să-l schimb pe unul mai bun, bineînțeles că iarăși am reluat testele cu rețeta de macarons. Și ca prin minune, ies perfect în 9 din 10 cazuri!
Oricum, rețeta de macarons este una în care trebuie să aveți precizie maximă, de la cântărirea ingredientelor, până la timpul de mixare și coacere. Deci nu vă amuzați acolo unde vi se pare că am insistat pe anumite lucruri, aparent inutile.
Mai jos am încercat să detaliez procesul cât mai clar(fără să intru în alte explicații care să încurce), să vă arăt de ce instrumente și ingrediente aveți nevoie obligatoriu, dar dacă mai aveți întrebări nu ezitați să-mi scrieți în comentarii.