Prăjitură marmorată la tigaie
Sunt multe rețete care îmi fac click, ies din prima și sunt chiar "Oau!", recunosc că îmi place să le descopăr pentru ca să vă ușurez și vouă, și mie, munca în bucătăria de zi cu zi. Această prăjitură marmorată așa este - rapidă, se prepară fără cuptor, o gătiți la tigaie și merge să vă alintați cu ceva dulce de casă chiar și când mergeți în vacanțe sau nu aveți la dispoziție un cuptor.
Am fost sceptică, dar curioasă, și a meritat încercarea! Chiar vă recomand rețeta aceasta de prăjitură marmorată la tigaie cu insistență - în jumătate de oră este gata, cu minim efort și ingrediente la îndemână în cam orice bucătărie. Iese pufoasă, moale, aromată și foarte gustoasă, cred că merge folosită și ca blat de tort chiar.
Cantitățile de mai jos se potrivesc perfect pentru o tigaie mare, de 28cm în diametru, dar dacă folosiți tigaie de 24-26cm, puteți ușor reduce la jumătate ingredientele.
Ingrediente
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
aproximativ 1 pahar
●
Praf de copt
10 g
sau 1 lingură
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți într-un bol mare ouăle, zahărul și vanilia, amestecați bine compoziția cu un tel sau mixer.
Pas 2
Incorporați încet uleiul.
Pas 3
Apoi adăugați iaurtul și iarăși amestecați.
Pas 4
La final puneți făina împreună cu praful de copt, amestecați bine cu telul până nu mai sunt cocoloașe.
Pas 5
Ungeți cu puțin ulei tigaia (neîncălzită) și turnați jumătate din aluat în ea.
Pas 6
În jumătatea rămasă din bol adăugați 2 linguri de cacao și 2 linguri de lapte, amestecați bine.
Merg bine combinate aici și stafide, merișoare, nuci, etc.
Pas 7
Cu lingura puneți acest aluat cu cacao peste cel din tigaie.
Pas 8
Treceți cu o scobitoare prin aceste rânduri de aluat, ușor să amestecați cele 2 straturi.
Pas 9
Acum puneți capacul pe tigaie și lăsați la foc foarte mic timp de 30 de minute.
Pas 10
După acest timp recomand să faceți testul scobitorii - dacă iese curată, prăjitura este gata.
Partea de sus este normal să nu se rumenească, dar nu vă speriați, așa este ok.
Lăsați 15-20 minute să se răcorească în tigaie, apoi o scoateți atent pe un platou.
Pas 11
În schimb baza este rumenă și foarte faină, o puteți servi așa, cu fundul în sus.
Pas 12
Sau cu fața în sus, dar presărată deasupra cu puțin zahăr pudră sau cacao.
Pas 13
Porționați și serviți, este neașteptat de bună și cu siguranță va fi apreciată de toată familia.
Poftă Bună!
Cantitate:
900 g
(12-14 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)