Plăcinte pufoase cu varză, sau Vărzări
Am auzit de vărzări și mai înainte dar anume acum mi-a venit pofta și cheful să le încerc după propria rețetă. Oricum plăcintele cu varză sunt printre preferatele noastre, cel mai des le făceam rulate ca aici, dar am zis acum să le modelez într-o formă clasică rotundă, folosind aluatul minunat de la Pirojki cu cartofi.
Și am dat lovitura! A mâncat Maria mea (mofturoasă la mâncare) vreo 3 vărzări din prima, că m-am și speriat să nu-i fie rău. Și nu este deloc gurmandă sau pofticioasă, este copilul care refuză prăjitura sau tort mai întotdeauna și uimește toată lumea prin asta.
Deci, aceste plăcinte vărzări au ieșit perfecte după părerea mea - aluatul este moale, pufos și foarte fraged, nu te îneci cu el. Varza este fresh și se potrivește perfect cu aroma și textura aluatului. Puteți folosi în rețetă la fel de bine varză nouă și călită, sau o combinați cu puțină varză murată (eu am avut puțină varză tocată murată și am folosit-o aici cu succes).
Ingrediente
●
Varză albă
700 g
puteți să combinați și cu varză murată tocată
●
Ulei
50 ml
pentru a căli varza
●
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
●
Ulei de floarea-soarelui
125 ml
pentru aluat
●
Făină albă
3 pahare
aproximativ ar fi 400-500g, vedeți pe parcurs ce frământați câtă făină folosiți exact.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Încălziți bine 50ml de ulei într-o tigaie mare și adâncă, adăugați ceapa tăiată bucățele mici și o căliți până începe să se rumenească.
Pas 2
Adăugați peste ceapă varza tăiată fâșii subțiri, amestecați și mai căliți împreună încă 10-15 minute la foc mediu.
Pas 3
Dacă folosiți varză murată tocată, acum e momentul să o adăugați, când varza dulce s-a mai călit și lăsat.
Deci puneți varza murată, amestecați bine și mai căliți încă 15 minute.
Pas 4
La final, când varza începe să se rumenească, potriviți totul de sare și adăugați puțin piper negru, amestecați bine.
Închideți focul și lăsați să se răcească aproximativ 1 oră, timp în care vom pregăti aluatul pentru plăcintele vărzări.
Pas 5
Așa cum am spus mai sus, am folosit pentru plăcinte aluatul de la Pirojki cu cartofi.
Deci urmăriți cu atenție pașii 5-8 din rețeta de Pirojki și veți obține un aluat foarte plăcut, moale și nelipicios. Lăsați să crească aproximativ 30-40 de minute la temperatura camerei.
Pas 6
După acest timp îl tăiați în 16 bucăți uniforme și formați biluțe din ele.
Lăsați 10 minute pe masă să se odihnească.
Pas 7
Apoi luați fiecare bilă și o aplatizați bine cu mâinile, să formați un cerc de aproximativ 8-10cm în diametru.
Pas 8
În mijloc puneți 2 linguri de varză călită.
Pas 9
Aduceți spre mijloc laturile opuse și le lipiți bine.
Pas 10
Colțurile rămase le desfaceți ușor și la fel le lipiți spre mijlocul plăcintei, să se închidă toate găurile.
Pas 11
Plăcintele astfel formate le puneți pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt, aplatizați bine cu mâinile și lăsați 20 de minute la crescut.
În acest timp puteți da drumul la cuptor, să se încălzească bine la 200 de grade.
Pas 12
Acum le ungeți bine deasupra cu un ou bătut și puneți în cuptor pentru 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos.
Pas 13
După copt lăsați să se răcească puțin și apoi le serviți.
Pas 14
Mi-a plăcut mult la aceste plăcinte și aluatul că sunt la fel de bune și a 2-a zi, deloc nu se întăresc, chiar parcă au și mai multă savoare când sunt reci.
Poftă Bună!
Cantitate:
16 buc
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)