Chifle pentru hamburgeri
Am ajuns în sfârșit și la rețeta de burgeri de casă, după cererea copiilor în special și apoi condusă de ambiție, am vrut să le fac pe toate perfecte - chifla de casă, chifteaua și asamblarea. Așa că azi începem cu chifla perfectă pentru burgeri - minunat de moale, fragedă, simplu de pregătit și cu o culoare extraordinară.
Singura observație la această rețetă - observați în poze mai jos că am făcut 8 chifle din aceste ingrediente. Dar sunt niște chifle foarte mari, faceți așa niște burgeri mai gospodărești, de casă. Cu ușurință puteți(și chiar recomand!) să modelați 10 și chiar 12 chifle, și nu vă păcăliți de dimensiunea inițială mică a chiflei! Va crește foarte frumos pe parcurs și se face exact cât trebuie.
În această săptămână voi continua cu rețeta pentru chifteaua de burgeri perfectă și apoi variantele de asamblare, fiți pe fază!
Ingrediente
●
Drojdie uscată
15 g
sau 25g drojdie proaspătă
●
Curcuma/turmeric
1 lingurita
este opțional, dar acest condiment va da o culoare foarte frumoasă burgerilor
●
Unt
40 g
să fie moale, la temperatura camerei
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mai mare turnați 400ml de apă caldă, adăugați 15g de drojdie uscată, 1 lingură de zahăr și 3 linguri de făină.
Amestecați bine cu telul această compoziție și lăsați 20-30 de minute să facă spumă.
Pas 2
După acest timp adăugați 1 linguriță de turmeric(opțional), 1 linguriță de sare, încă 2 linguri de zahăr și 40g de unt moale.
Iarăși amestecați bine cu un tel.
Pas 3
La final adăugați restul de făină și începeți să amestecați aluatul cu cârligele de la mixerul clasic.
Pas 4
Mixați bine până aluatul devine uniform și neted, este lipicios și așa este normal.
Nu adăugați mai multă făină ca să nu iasă chiflele prea dense.
Pas 5
Acoperiți bolul cu folie de plastic și lăsați aluatul să crească 30-50 de minute.
Deci ați observat că nu am frământat deloc aluatul cu mâinile, și asta îmi place cel mai mult la această rețetă!
Pas 6
Când își dublează volumul, puteți să lucrați mai departe cu el.
Pas 7
Acum ungeți bine cu ulei masa de lucru și mâinile.
Scoateți aluatul din bol și ușor îl adunați.
Pas 8
Îl tăiați în 8 bucăți uniforme dacă vreți burgeri mai mari, sau în 12 dacă faceți burgeri mai medii-mici.
Pas 9
Acum fiecare bucățică o modelați în formă de bilă - aduceți marginile spre mijloc și tot așa continuați până este uniformă.
Pas 10
Puneți bila cu marginile în jos pe tava de cuptor(dinainte așternută cu hârtie de copt).
O presați ușor cu degetele, să fie puțin mai plată și modelați într-un cerc cât mai uniform posibil.
Pas 11
Observați că am lăsat distanță mare între chifle, vor crește mult și nu vreau să-și piardă forma dacă se lipesc una de alta.
Le lăsați să crească în tavă timp de 20-30 minute.
Pas 12
Între timp amestecați un gălbenuș de ou crud cu 2 linguri de lapte.
Pas 13
După creștere ungeți chiflele cu acest gălbenuș.
Pas 14
Presărați și niște susan deasupra, să fie și mai frumoase!
Eu am avut un amestec de susan alb și negru, merge și cel simplu alb, sau omiteți.
Pas 15
Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute, până se rumenesc frumos.
Pas 16
Le lăsați să se răcească timp de 1-2 ore înainte de folosire la burgeri. Observați în poză ce textură poroasă și frumoasă au, sunt foarte fragede și fine.
Se pot congela și refolosi oricând aveți nevoie urgent de ele.
Pas 17
Eu de obicei le coc de dimineață și la prânz chiar servim burgerii, dar sunt la fel de bune pregătite cu 1-2 zile înainte.
Vom continua cu rețeta de chiftele și asamblarea burgerilor zilele următoare.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 buc
(8 - 12 chifle)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)