Tort "Caprese"
Acest Tort Caprese este unul din cele mai populare deserturi italiene, dar mi-a atras atenția nu numai din această cauză. În primul rând, l-am observat pentru că nu conține deloc făină, blatul exemplar se face cu făină de migdale sau combinată cu altă făină de nuci. Trecând cu ochii toată lista de ingrediente, am zis că este unul din cele mai perfecte torturi de adaptat la regimul low-carb sau keto, doar să înlocuiesc zahărul clasic cu îndulcitor natural. Și am dat lovitura! L-am savurat cu toții până la ultima bucățică, are textură fină, ciocolatoasă, ușor umedă, fragedă - știu italienii ce este bun...
În varianta clasică Torta Caprese se ornează doar cu puțin zahăr pudră deasupra, eu l-am uns cu niște Mascarpone și am pus zmeură - deci, nu l-am stricat deloc. Este un tort foarte bun și fin pentru orice ocazie, se pregătește simplu, puteți înlocui zahărul cu îndulcitor (vă dau la ingrediente detalii) pentru varianta mai fără remușcări.
Ingrediente
●
Făină de migdale
300 g
puteți combina și cu altă făină de nuci - vedeți mai jos, în pașii 1-2 cum am obținut eu făina de migdale
●
Ciocolată neagră
200 g
ar fi bine să fie de minim 65% cacao
●
Zahăr
150 g
eu am înlocuit cu 100g îndulcitor - Stevie+Eritritol, sau 70g de Tagatoză
●
Cremă de brânză mascarpone
250 g
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Eu nu am avut făină de migdale la îndemână, dar nu m-am pierdut cu firea. Am cântărit 300g de migdale, combinate cu câteva nuci românești.
Pas 2
Și repede le-am făcut făină cu aparatul de măcinat cafea. Tot procesul nu a durat mai mult de 5 minute.
Pas 3
Apoi într-un bol am cântărit untul și ciocolata și le-am topit împreună la microunde sau baie de aburi.
Pas 4
Amestecați bine această compoziție și o lăsați puțin să se răcească.
Pas 5
În acest timp puneți într-un bol mai mare cele 5 ouă, adăugați zahărul/îndulcitorul și puțină sare.
Pas 6
Amestecați bine cu mixerul până se fac spumă albă.
Pas 7
Turnați ciocolata cu untul topit și continuați să mixați.
Pas 8
Și ultima adăugați făina de migdale cu praful de copt.
Pas 9
Amestecați ușor până compoziția devine uniformă și fără cocoloașe.
Pas 10
Treceți aluatul într-o tavă de copt (26-28 cm diametru), așternută cu hârtie de copt și distribuiți uniform cu lingura.
Pas 11
Puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Faceți neapărat testul scobitorii înainte să o scoateți din cuptor, observați că am scobitoarea curată în poză, doar cu câteva firicele de blat pe ea.
Pas 12
Lăsați să se răcorească puțin, scoateți din formă, pudrați cu zahăr și o puteți savura. Este la fel de bună caldă și rece.
Pas 13
Eu am vrut să ung tortul deasupra cu Mascarpone - fiindcă era ceva mai densă recomand să o amestecați cu câteva linguri de lapte sau smântână dulce.
Pas 14
Puneți 2 linguri de îndulcitor/zahăr pudră și amestecați cu un tel, să fie uniform.
Pas 15
Am uns deasupra tortul răcorit cu această cremă.
Pas 16
Se poate orna și cu ceva fructe, zmeura se potrivește perfect - eu o am congelată din vară.
La fel puteți rade și câțiva fulgi de ciocolată neagră, după preferințe.
Pas 17
Tortul nu necesită timp de însiropare, se poate servi imediat dacă nu mai este fierbinte, dar e la fel de bun și rece de la frigider.
După mine este un tort de ciocolată perfect - moale, fraged, gust intens de ciocolată, umed și fără nici o vină pentru talie!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)